3FM nieuws

Jake Bugg live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Jake Bugg live bij Giel

Jake Bugg kwam maandag 24 juni langs bij Giel en speelde een paar nummers op De Speelplaats.

Jake Bugg speelt op 27 november een clubshow in Paradiso. De Britse singer-songwriter speelt deze zomer op Lowlands en komt in het najaar terug voor een optreden in de poptempel in Amsterdam. Maar eerst bracht hij maandag 24 juni nog een bezoekje aan 3FM.

Jake Bugg werkt aan tweede album

Jake is bezig aan zijn tweede album. Hij schrijft het nieuwe werk samen met Ian Archer, met wie hij ook samenwerkte op zijn eerste album. De sound van het tweede album is vergelijkbaar met zijn debuut, maar dan beter, aldus Jake.

"I've been listening to a lot of Neil Young and Nick Drake and all that kind of stuff, and I think with these new songs you can kind of tell what I've been listening to. I want to emulate the first record - but better."

Jake Bugg en Chad Smith van RHCP

Jake werkt voor zijn nieuwe album met producer Rick Rubin. Eerder liet Jake al eens vallen dat hij voor hij Rubin ontmoette, hij geen idee had hoe beroemd de producer eigenlijk is.

Tijdens zijn bezoek aan Giel had Jake het over zijn eerste ontmoeting met Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith die ook meewerkt aan het nieuwe materiaal. Het drong pas later tot hem door welke grootheid hij eigenlijk bij zich in de studio had, vertelde Jake.

Jake Bugg live bij Giel

Het is nog onbekend wanneer Jake zijn nieuwe album uitbrengt. Maar hij gaf maandag 24 juni vast een voorproefje. Beelden volgen zo snel mogelijk.

Jake Bugg - 'Seen It All'

Jake Bugg - 'Lighning Bolt'

Jake Bugg over zijn tweede album

Jake Bugg - 'Two Fingers'

Ster advertentie
Ster advertentie