3FM nieuws

Eminem zegt sorry tegen moeder met nieuwe single

  1. Nieuwschevron right
  2. Eminem zegt sorry tegen moeder met nieuwe single

Eminem heeft een single geschreven voor zijn moeder, waarmee hij hoopt hun verstoorde band te herstellen.

Moederdag, het doet wat met een mens. Zelfs de brutaalste boefjes eren de vrouw die hen het leven heeft gegeven. Zo ook Slim Shady. Hij schonk haar geen knutselwerkje of beautypakket, maar een heuse single. Lief.

Eminem zegt sorry met single 'Headlights'

In de single 'Headlights', die hij speciaal voor moederlief schreef, biedt Eminem zijn excuses aan voor de nare teksten die hij in het verleden over haar rapte (in o.a. 'My Mom' en 'Cleanin Out My Closet'). Ook laat de rapper zien dat hij begrijpt waarom zijn moeder wanhopig was, toevlucht zocht in verdovende middelen en dat ze beiden slachtoffer waren van zijn vader. "Ik haat je niet, je blijft mijn moeder", aldus een emotionele Eminem.

De single komt met een videoclip, geregisseerd door Spike Lee. In de video wordt de dramatiek tussen Eminem en zijn moeder Deborah 'Debbie' Mathers vastgelegd vanuit het oogpunt van Deborah.

Slechte band Eminem en moeder

Deborah was vaak doelwit van de boosheid van Eminem. Hij maakte in verschillende nummers duidelijk dat zijn moeder niks voor hem betekende en weigerde contact met haar te hebben. Eminem eindigt de video van 'Headlights' met de wens dat zijn moeder zijn excuses aanvaard.

Beluister hier de single 'Headlights' die Slim Shady voor zijn moeder schreef:

Eminem - 'Headlights'

Ster advertentie
Ster advertentie