3FM nieuws

Pulp headliner van eerste Coachella festivalcruises

  1. Nieuwschevron right
  2. Pulp headliner van eerste Coachella festivalcruises

Pulp, Yeasayer, Hot Chip en meer op het programma van de meerdaagse Coachella bootreizen die eind van het jaar starten.

Coachella breidt uit, meldt de New York Times. Het grote Amerikaanse festival dat elk jaar midden in de Californische woestijn gehouden wordt, gaat de open zee op. Eind dit jaar kun je op twee S.S. Choachella-cruises genieten van live-optredens van onder andere Pulp, Yeasayer, James Murphy en Hot Chip.

S.S. Choachella-cruises

Beide muzikale reizen vertrekken vanuit Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida. De eerste cruise is drie dagen, start op 16 december (2012) en gaat naar de Bahama's en terug. Cruise nummer twee is een dag langer. De vertrekdatum is 19 december (2012) en hij gaat heen en weer naar Jamaica.

Mee op de S.S. Coachella; vanaf 500 dollar

De varende festivals vinden plaats op het schip de Celebrity Silhouette. Dat is een schip van meer dan 300 meter waar 2800 fans op kunnen. Het heeft een klein theater dat de organisator van het festival omschrijft als een mini 'Royal Albert Hall' en het heeft zelfs een grasveld. De prijzen variëren van 500 dollar per persoon (ongeveer 400 euro) voor een simpele hut tot en met 9.000 dollar (bijna 7.500 euro) voor een 'sky suite' met een veranda.

Cruises zijn hot

De organisator van Coachella is niet de eerste die nieuwe mogelijkheden ziet in de drijvende eilanden. Een reis op een cruiseschip maken is al lang niet meer alleen voor gepensioneerden en b-artiesten. Dankzij acts als Weezer, Kid Rock en John Mayer is het in trek bij een andere doelgroep; de jonge muziekliefhebber.

Ster advertentie
Ster advertentie