3FM nieuws

Het eindexamen dagmenu

  1. Nieuwschevron right
  2. Het eindexamen dagmenu
Van al dat gestudeer krijg je natuurlijk honger als een paard en eet je de hele voorraadkast leeg. Diëtiste Daniëlle Horstman zet de do’s en don'ts op een rij.

Ontbijt

Een bak muesli of een boterham met pindakaas; iedereen heeft natuurlijk zijn eigen eetgewoontes, maar wat is nou een perfect dagmenu voor eindexamenkandidaten. Om te beginnen is er natuurlijk het ontbijt:

Snacks

Goed, dat dus wat betreft het ontbijt. Goed om te weten, maar hoe zit het nou met de voorraadkast? Wat moet daar in? Daniëlle heeft een aantal snacks op tafel staan die zeker geen kwaad kunnen:

Fruit en energiedrank

Veel scholen verbieden leerlingen om blikjes of flesjes fris mee te nemen in de examenzaal. Reden: als je de flesjes en met name de blikjes openmaakt, maken ze een sissend geluid dat erg af kan leiden tijdens het examen. Daniëlle zegt dat je beter niet te veel energiedrank kunt drinken. Wel is ze heel positief over fruit als snack:

Diner

Wil je ook nog weten wat je op het boodschappenlijstje moet zetten voor het avondeten? Kijk dan ook nog even naar het filmpje:

Ster advertentie
Ster advertentie