3FM nieuws

3voor12: Op Le Guess Who? kan muziek een fysieke ervaring zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Op Le Guess Who? kan muziek een fysieke ervaring zijn

Drone lords Sunn O))) overmeesteren Utrechts avant garde-festival.

Terwijl bijna alle festivals zuchten onder de concurrentiestrijd rond headline-waardige acts, slaagt Le Guess Who? er als geen ander in zijn eigen publiekstrekkers te creëren. Na Selda en Swans vorig jaar wordt de rode loper dit jaar uitgelegd voor Deerhunter en Sunn O))), twee acts waarvan je je eigenlijk nauwelijks kunt voorstellen dat ze nooit eerder op dit festival speelden, zo hecht is hun dna vervlochten met dat van Le Guess Who? Sunn O))) is een buitengewoon obscure act, die in eigen kring al jaren een grote status heeft. Live is het een fysieke ervaring, waarover je alles kan lezen op 3voor12.

3voor12 sessies

Natuurlijk zijn er ook vandaag weer 3voor12 sessies en -interviews op Le Guess Who?, hierbij het complete schema.

15:00 uur - Iguana Death Cult (sessie)
Iguana Death Cult heeft zichzelf bewezen als misschien wel dé fuzzed out garagerockband van de Popronde dit jaar. Natuurlijk mogen ze dat ook op Le Mini Who? gaan bewijzen en komen ze langs bij 3voor12. Voor fans van Ty Segall, Thee Oh Sees en Together Pangea.

15:30 uur - The Pop Group (interview)
De oude rotten van The Pop Group bleken dit jaar op Best Kept Secret nog net zo fris als in 1977, en maakten weer een chaotisch potje post-punk met funk-invloeden. Ook kwam dit jaar comebackalbum Citizen Zombie uit. Vóór BKS stonden ze in 1979 voor het laatst in Nederland, nu meerdere keren in één jaar. Waar komt de plotselinge drive vandaan?

16:30 uur - Songhoy Blues (sessie)
Songhoy blues is een vooraanstaande woestijnbluesband uit Mali. Ze hebben een heftig verhaal: Garba Touré werd door jihadisten verdreven uit het noorden van Mali, zijn thuis. Vanuit het zuiden en later vanuit Engeland maakte hij verbeten woestijnblues, als troost voor hemzelf en andere vluchtelingen. De gitarist van Yeah Yeah Yeahs produceerde debuutalbum Music in Exile.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie