3FM nieuws

Debuutalbum Sam Smith breekt verkooprecord in de VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Debuutalbum Sam Smith breekt verkooprecord in de VS

Sam Smith breekt in de Verenigde Staten een record met zijn debuut. In The Lonely Hour werd in één week meer dan 166.000 keer verkocht. Het is de eerste keer in 23 jaar dat een Britse zanger dit voor elkaar krijgt.

Sam maakt in de Verenigde Staten geschiedenis met zijn debuutalbum In The Lonely Hour. Zijn plaat werd in de eerste week na de release (op 17 juni) al meer dan 166.000 keer verkocht.

Sam Smith breekt nieuw record

Het is sinds 1991 niet voorgekomen dat een Britse zanger in de eerste week na het verschijnen van zijn album een plaat zo vaak verkocht. Dat meldt Soundscan, een organisatie die bijhoudt hoe snel muziek verkoopt.

In The Lonely Hour in Album Top 100

De zanger bracht 26 mei zijn debuutalbum uit in eigen land, het Verenigd Koninkrijk. In Amerika kwam het album een paar weken later uit. In Nederland doet In The Lonely Hour het ook goed. De plaat schiet omhoog in de de Album Top 100 en meneer scoorde in juni een 3FM Megahit met 'Stay With Me'. Het lijkt erop dat Smith de voorspellingen van BBC's Sound of 2014 waar gaat maken.

OneRepublic covert 'Stay With Me' van Sam Smith

De muziek van de Brit valt ook in de smaak bij de Amerikaanse band OneRepublic. Zij coverden het nummer 'Stay With Me' onlangs tijdens hun Native Summer Tour. Sam zag de video op YouTube en vond hun versie geweldig, dat liet hij via Twitter weten:

('Stay With Me' komt na 'Apologize' van OneRepublic)

Ster advertentie
Ster advertentie