3FM nieuws

'You And Me' van Spargo beste Nederlandse discohit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'You And Me' van Spargo beste Nederlandse discohit

De discoclassic 'You And Me' van Spargo is door kenners uitgeroepen tot de beste Nederdiscokneiter aller tijden.

De beste Nederlandse discohit is Spargo's single 'You And Me' uit de 80s. Een groep dj's, muzikanten en journalisten bestudeerden verschillende discoplaten in opdracht van de VARA Gids en kwamen tot deze conclusie.

Top vijf beste Nederlandse discohits

De lijst bestond uit dertig hits. Van ‘Sing With Me’ van Tony Sherman (1975) tot en met ‘Dictator’ van Centerfold (1986). Op nummer vijf staat 'Disco Really Made It' (1979) van Gruppo Sportivo, op vier de groep Precious Little Diamond met 'Fox The Fox' (1984), op nummer drie Mai Tai met 'History' (1985) en Anita Meyer eindigde op nummer twee met 'Why Tell Me, Why' (1981).

Gerard en Giel stemden mee

Gerard en Giel maakten ook deel uit van de lijst samenstellers die in de VARA Gids hun oordeel gaven. Aan de hand van onder meer hun top 3 is de lijst uiteindelijk samengesteld. Onder andere Albert Verlinde, Henk Westbroek, Jan Rot en Lex Harding hadden ook inspraak.

'You And Me' was de Best Verkopende Single

Spargo werd opgericht in 1974. Na het aantreden van Lilian Day-Jackson in 1979 kreeg de band een herkenbaar eigen geluid. De hit 'You And Me' scoorde enorm en kreeg de titel 'Best Verkopende Single van 1980'. Later behaalde de band nog succes met onder andere 'One Night Affair’ en ‘Hip Hap Hop'. De groep ging in 1985 uit elkaar.

>> Zondag 9 november: DISCO docu op Nederland 3

Spargo - 'You And Me'

Ster advertentie
Ster advertentie