3FM nieuws

Eindexamenblog: Isa wil reizen

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindexamenblog: Isa wil reizen

Isa is druk bezig met de toekomst. Wordt het een nieuwe studie of toch een tussenjaar om te reizen?

Terwijl ik ongeveer vier weken geleden mijn eerste schoolexamenweek heb gehad, staat de tweede alweer met dikke letters in mijn agenda gekalkt. Dit keer met maar liefst negen examens, hoezee!

Toch ben ik tot nu toe nog redelijk rustig. Ik heb mijn haren nog niet uit mijn kop getrokken (figuurlijk natuurlijk) en heb ook nog geen emotionele dieptepunten gehad. Niet dat er ondertussen iets veranderd is aan mijn planning hoor. Nee, mijn planning laat nog steeds erg veel te wensen over. Zo heb ik van mijn profielwerkstuk alleen nog de hoofd- en deelvragen op papier staan, heb ik zaterdag een herkansing waar ik nog vrij veel voor moet doen en zijn er ook nog drie Engels boeken die ik uit moet hebben voor januari. Laat staan dat ik ook nog maar iets geleerd heb voor mijn komende examens. Desalniettemin is het allemaal nog redelijk te overzien dus probeer ik mij niet al te veel zorgen te maken.

Studiekeuze

Misschien komt deze periode van ‘kalmte’ wel doordat ik nu iets anders heb gevonden om over te stressen, namelijk de studiekeuze. Ik was hier al een hele poos mee bezig, maar nu begint het echte getwijfel. Ik ben naar twee meeloopdagen geweest van de Universiteit Wageningen en dacht dat ik Internationale Ontwikkelingsstudies op dit moment het leukste vind, maar ik mis een ‘wauw’. Nu weet ik niet of je een ‘wauw’ moet hebben bij een studiekeuze, je weet natuurlijk nog niet precies weet wat je te wachten staat, maar het zou fijn zijn als het gevoel er wel was geweest. Daarom ga ik ook naar een andere studie kijken en voor het eerst in mijn hele middelbare schoolcarrière een bezoekje brengen aan de decaan.

Reislust

Eén ding wat ik wel zeker weet is dat ik heel graag wil reizen, altijd al heb ik de passie gehad om meer van de wereld te zien. Veel mensen stellen mij daarom vaak de vraag waarom ik geen tussenjaar neem. Logisch, aangezien veel mensen die in hetzelfde schuitje zitten dit zullen overwegen, maar van mij hoeft het nog even niet. Ik ben pas net achttien als ik klaar ben met de middelbare, studeren lijkt mij erg leuk en anders loop ik achter en wat als ik het nog steeds niet weet na zo’n tussenjaar? Daarbij heb ik mij al laten vertellen dat veel studenten na hun bachelor een tussenjaar nemen om te reizen, wat mij het meest perfecte moment lijkt om dat te doen.

Op naar de toekomst

Ondertussen zit ik tijdens de lessen telkens te dagdromen, vooral mijn mobiel is de grootste stoorzender. Als ik een les saai vind, wat de laatste tijd erg vaak het geval is, dan speur ik weer het hele internet af naar studies en vakantie-appartementen (vreemde combinatie, maar dat is het enige wat mij op dit moment echt interesseert). Ik ben blij dat in ieder geval mijn vakanties wel geregeld heb, bij de meeste mensen levert dit namelijk heel wat gestress en geruzie op. Ik ga na de eindexamens met een paar vriendinnen naar Praag, met een andere vriendin waarschijnlijk naar Noorwegen en met mijn ouders en broertje naar Turkije. Nog nooit ben ik zoveel van plan geweest, ik ben bezig met mijn rijlessen, ben aan het sparen voor van alles en nog wat en probeer er ondertussen ook nog een beetje leuk bij te lopen. Dit moet natuurlijk allemaal gefinancierd worden, wat knap lastig is als school de meeste tijd vergt. Het worden dus nog heel wat dagen werken in de supermarkt ben ik bang, maar het is het dubbel en dwars waard.

Ster advertentie
Ster advertentie