3FM nieuws

Uit je bed met ED bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Uit je bed met ED bij Giel

Serious Talent ED speelde dinsdag 6 maart zijn nieuwe single en coverde John Mayer bij Giel.

De negenjarige ED'je kreeg van zijn ouders zijn eerste gitaar. Eric Clapton en Jimi Hendrix waren zijn grote helden. Negen jaar later speelde ED voor het eerst in een band. Als frontman van de band Stud Muffins, ontwikkelde hij zich steeds meer als songwriter. In 2010 zag ED het licht: hij gaf zijn vaste baan, lease-auto en huis op. Hij ging terug naar zijn ouders om zich volledig op zijn muziek te storten. Met succes, want hij schopt het tot 3FM Serious Talent.

EDs Head, Heart and Hands

1 maart is EDs album Head, Heart and Hands verschenen. Dit album heeft volgens ED twee gezichten, vrolijk en duister. ED is geïnspireerd door Gavin DeGraw en John Mayer en zegt:

'de meeste nummers zijn min of meer autobiografisch, maar gaan niet per se over mij. Wel over dingen die ik heb meegemaakt of waar ik mee worstel. Ik schrijf vaak teksten die mijzelf de goede kant op sturen, of om mezelf gerust te stellen. Als een soort mantra. Twijfel niet, ga door!'

>> Beluister hier Head Heart And Hands

ED bij Giel

Op 6 maart stond ED op de speelplaats bij Giel. Naast de nieuwe single ‘So Not You, So Not Me’ speelde ED een cover uit de Mega Top 50. Hij koos voor de nieuwe single Megahit 'Shadow Days' van zijn grote voorbeeld John Mayer. En hij speelde nog een nummer voor de podcast.

Ed - 'So Not You, So Not Me' live bij Giel

ED coverde John Mayers 3FM Megahit 'Shadow Days'

Doe mee met de 3FM Serious Talents on tour-actie

Luister ED live bij Giel op dinsdag 6 maart tussen 6.00 tot 10.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie