3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: Verhuizen is geen kattenpis

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: Verhuizen is geen kattenpis

Iedere donderdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Lieve Peter - donderdag 1 juni 2023,

De Grote Huisverbouwing, Help Mijn Man Is Klusser, Eigen Huis En Tuin, alles kwam de afgelopen tijd voorbij in huize Benner. Heb jij je eigen huis weleens verbouwd?

Het is geen kattenpis. Na ja, wel gore naar ammoniak ruikende kattenpis op mijn net uren geschuurde vloertje, omdat die beesten niet tegen een beetje stress kunnen. Aanstellers. Ik twijfel dus om het staartje eraf te knippen. Maar ja, dat maakt ook weer zoveel troep. Die bloedspetters op mijn net gestucte muurtje.

En ik krijg al steeds een hartverzakking van al die uurtjes factuurtjes.

Ik zoek een goede plek voor mijn stopcontacten. Niet te hoog, niet te laag. Het lijkt het gevecht van muziekpluggers wel. Een artiestennaam op de juiste plek van een festival poster is nog gewilder dan de gekochte invalide parkeerplaatsen in Amsterdam.

Keihard rennend en struikelend achter een zwarte slang vol cement, die tegen mijn net geverfde muren zwiepert, zie ik zwart voor de ogen en word ik wakker met een blok kaas in mijn hand.

Zou ik net als Nadia Amin genomineerd kunnen worden voor de Louis d’Or Prijs voor beste acteerprestatie? Als ik een zielig verzonnen verhaal houd tegen Liander. Omdat ik anders pas over 10 jaar een gasmeter geplaatst krijg. En wie weet wat dan de gasprijs is.

Lachend als een boer met kiespijn voel ik de inflatie. Nog geen vijf minuten werk €1200,- afgetikt. Even voel ik me net als Pierre van Hooijdonk. Hard in mijn kontje gekierd. Gezellig op de foto met een fan, om daarna afgeschilderd te worden met woorden die zelfs ik mijn strot niet uit krijg.

Net die lachende, vriendelijk ogende betonzager. Die in een mum van tijd mijn mooie met duurzame fairf geschilderde muurtjes onderschijt als een koe met diarree. Een klein gaatje laten maken in het glazen kozijn voor de katten? Komt me net als Al Pacino duur te staan. Maar nu kunnen die ouwe katers lekker in en uit tot ze het loodje leggen.

Heel jammer, maar na goed onderzoek toch een zetel in huis minder. Omdat er geen ruimte is voor agrocultuur in mijn mini boerderijtje. Oef, moet ik nu een brandje blussen? Rookmelders, shit! In welke doos drie hoog achter opgestapeld?

Ach home is where the... verhuisdoos nog altijd niet is uitgeruimd.

Aldus, de 40-jarige Loesje.

Ster advertentie
Ster advertentie