3FM nieuws

Door citytripjes vanaf nu met de trein te doen, ben je het milieu blij aan het maken

  1. Nieuwschevron right
  2. Door citytripjes vanaf nu met de trein te doen, ben je het milieu blij aan het maken

Op 22 april is het Dag van de Aarde en daarom heeft Omio, het reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten, 15 verschillende routes in Europa onderzocht waarbij de trein sneller én milieuvriendelijker is dan het vliegtuig.

Voor korte tripjes zijn we vaak geneigd het vliegtuig te pakken, terwijl dat dus ook anders kan. Na onderzoek van Omio is gebleken dat sommige tripjes met de trein zelfs korter zijn dan met het vliegtuig. Minder tijd + minder CO2 uitstoot = milieu blij maken. Vanuit Nederland zetten we een paar citytripjes op een rij waardoor jij een steentje bijdraagt aan het milieu.

Amsterdam - Parijs

Deze trip is het milieuvriendelijkst. Op deze route is de trein 42 minuten sneller dan het vliegtuig en wordt 87.9 kilogram aan CO2 en 29.4 liter aan brandstof bespaard. 42 minuten sneller houdt dus ook in: 42 minuten besparen aan inchecken, in de rij staan voor de Eiffeltoren, maar ook 42 minuten minder hoeven te slapen (als je dat al van plan was).

Amsterdam - Dusseldorf

Een uur en minuut korter onderweg zijn doe je vanuit Amsterdam naar Dusseldorf met de trein. Hier bespaar je 122.9 kilogram aan CO2 en 49.1 liter brandstof. Oefen in de trein maar alvast hoe je de kortste route vraagt naar de beste braadworstkraam.

Amsterdam - Brussel

Met deze rit bespaar je het meeste tijd. In ruim anderhalf uur minder reistijd (1 uur en 39 minuten om precies te zijn) ben je in het prachtige Brussel. 78.9 kilogram CO2 minder en 31.8 liter brandstof minder, maak je het milieu erg blij. Bruxelles, here we come.

Treinen is hartstikke fijn met je matties en maak daar dan vooral gebruik van om een glimlach te toveren op de gezichten van nature savers. De hashtag #geentijd hoeven we voor deze tripjes dus niet te gebruiken.

Ster advertentie
Ster advertentie