3FM nieuws

Groot succes voor Marco Borsato in Cannes

  1. Nieuwschevron right
  2. Groot succes voor Marco Borsato in Cannes
De acteerkunsten van Marco Borsato lijken met zijn acteerdebuut in Wit Licht ook goed in de smaak te vallen in Frankrijk.
Met de iets aangepaste versie van de film Wit Licht van regisseur Jean van de Velde, is de Nederlandse film The Silent Army vandaag goed ontvangen op het Filmfestival van Cannes.The Silent Army vertelt het verhaal van een kok die een vriend van zijn zoontje probeert te bevrijden uit een leger van kindsoldaten.

Van Cannes naar Amsterdam

Sinds vandaag draait de iets aangepaste montage van Wit Licht op de 62ste editie van het belangrijkste filmfestival ter wereld: Festival de Cannes. Een hele prestatie, want The Silent Army is de eerste Nederlandse film in tien jaar die uit de filmselectie van Cannes is getrokken en een plekje heeft weten te bemachtigen in de prestigieuze selectie: Un Certain Regard. Dit programma stimuleert vooral innovatieve en opmerkelijke speelfilm.

Wit Licht

Na de première van Wit Licht op 11 december 2008 in Nederland, was een franse criticus was very impressed en raadde de regisseur dan ook aan om de film iets aan te passen naar internationale normen. Zo gezegd, zo gedaan! Van de Velde gaf een iets andere draai aan de film, haalde er muziek uit en schrapte sommige scènes. Op woensdag 27 mei is het resultaat te zien in het Ketelhuis.

Ster advertentie
Ster advertentie