3FM nieuws

The Overslept: "Wij waren de alternatieve scene in Bussum!"

  1. Nieuwschevron right
  2. The Overslept: "Wij waren de alternatieve scene in Bussum!"

Tien jaar geleden luisterden we massaal naar poprock, noemden we onszelf opeens 'emo' en domineerden bands als Simple Plan, Good Charlotte en Fall Out Boy de hitlijsten. Maar nu? Not so much... Toch lijkt er met bands als Call It Off en The Overslept een terugkeer van het genre te ontstaan. Of is het eigenlijk nooit helemaal weggeweest?

Foto van links naar rechts: Délano (gitarist), Sem (zanger, gitarist), Daniël (drummer) en Tommy (basgitarist)

Deze maand is The Overslept verkozen tot 3FM Talent. Ondanks dat jij misschien nog niet van ze hebt gehoord, hebben deze gasten inmiddels een fanbase opgebouwd die dedicated naar iedere show komt en staan er zelfs tatoeages van de band op verscheidene vrouwelijke lichaamsdelen. Pretty impressive!

3FM Talent

Begin juni stapte de band samen met 3FM de trein in naar Pinkpop. Tikkeltje verdacht aangezien alle andere artiesten in die trein 3FM Talents waren en zij niet. "We wisten écht van niks," zegt zanger Sem. "En toen kwamen we aan in Landgraaf en kwam Giel opeens op ons afgerend met het nieuws dat wij deze maand 3FM Talent zijn. Zo ontzettend tof!" Inmiddels zijn we een paar weken verder en is het tijd om de band even beter te leren kennen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bussum

Het begint allemaal in Bussum op de middelbare school waar twee vrienden elkaar vinden omdat ze dezelfde (voor tieners uit Bussum unieke) muzieksmaak hebben. Daar komt een andere vriend via voetbal bij en al gauw vertegenwoordigen ze met z'n drieën de volledige alternatieve scene in de stad. Sem: "Niemand anders luisterde naar onze muziek. Wij waren de alternatieve scene in Bussum... haha."

Daniël: "Het was vooral lol maken, maar op een gegeven moment bedachten we dat het misschien nog best wel iets kon worden. Helemaal toen we Délano erbij vonden en The Overslept echt compleet was." Voor Délano viel toen alles op z'n plek. "Ik wilde heel erg graag deze muziek maken," vertelt hij. "Ik heb veel andere bandjes geprobeerd, maar in Almere was er al helemaal geen goede alternatieve scene te vinden... haha."

Inspiratie

Maar waar is de liefde voor dit genre dan onstaan? "Door onze zussen," biechten Délano en Tommy op. "Dat waren een beetje van die emo-chicks die ons kennis lieten maken met bijvoorbeeld Fall Out Boy." Sem vertelt dat de eerste keer dat hij die band op MTV zag hij het meteen wist: ik wil dit ook!

Gaat het moeilijk worden als poprockband in Nederland waar iedereen onder de twintig in katzwijm valt voor Ronnie Flex en z'n autotune-machine en een band als Kensington al bestaat? Daniël: "Het zal misschien moeilijker worden om een groter publiek te trekken, maar de mensen die komen zijn ontzettend dedicated. En Kensington is alleen maar een groot voorbeeld. Zeker voor mij! Zij hebben hetzelfde traject doorlopen van popronde naar 3FM talent en kijk waar ze nu zijn. Hopelijk kunnen wij dat over een tijdje ook zeggen."

Social media

Iets waar The Overslept volledig zijn zinnen op heeft gezet is social media. Ze zijn al bijna twee jaar fanatiek bezig met vloggen en knallen naast hun eigen singles ook iedere maand een bekende cover online. Sem: "Met die covers weten we heel veel nieuwe mensen te bereiken." Tommy stort zich volledig op het vloggen. "Het is superveel werk en soms heb ik het ook echt effe gehad, maar als ik er dan weer eentje terugkijk is het toch wel vet. Het is een soort videodagboek van jezelf en de band en wat er nu allemaal gebeurt. Over tien jaar is het superbijzonder dat we dit allemaal hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het komende jaar zal voornamelijk in het teken staan van nieuwe muziek in de vorm van singles en videoclips. Waar blijft dat album dan? "Misschien werken we daar naar toe, maar misschien houden we het ook nog bij singles. Nog even afwachten," laat Sem geheimzinnig weten.

'Little Miss Has Been'

Hun nieuwste single 'Little Miss Has Been' hoor je deze maand extra vaak op 3FM en binnenkort nemen we een akoestische sessie met de band op.

Ster advertentie
Ster advertentie