3FM nieuws

Sugababes hebben na meer dan 20 jaar kracht niet verloren

foto: Sugababes Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Sugababes hebben na meer dan 20 jaar kracht niet verloren

De iconische Britse popgroep Sugababes zijn met een reuze comeback bezig. Waar het drietal afgelopen weekend nog de 02 in Londen platspeelde, zijn ze nu terug in Nederland met twee shows in poptempel Paradiso. En interesse in de girlgroup lijkt niet te zijn verdwenen.

Trip down memory lane

Bij aankomst stond een rij tot wel om de hoek van Paradiso: rammetje vol met twintigers en dertigers die opgegroeid zijn met de hits van de groep. De debuutsingle ‘Overload’ stamt uit 1998 en na wat wisselingen in samenstelling van de groep staan ze hier vanavond met de originele line-up: Mutya, Keisha en Siobhán. De eerste tonen van ‘Push The Button’ klinken en het publiek gaat he-le-maal wild.

Wat volgt is een trip down memory lane en een paar dingen vallen op. Ja, ze zijn ietsje ouder geworden, maar ze zijn niet gekrompen in energie en kracht. Tijdens een reis door hits als ‘Hole In The Head’, ‘Ugly’, ‘Round Round’ en ‘About You Now’ staan ze als in hun gloriedagen te shinen met strakke choreografieën en lyrics die woord voor woord meegezongen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook het nieuwe werk slaat aan

"10 jaar hebben we met zijn drieën gevochten om onze naam terug te krijgen en dankzij jullie staan we hier weer”, zegt Siobhan voor ‘Flatline’. Sinds ze weer verder mogen in de originele bezetting als de Sugababes hebben ze vorig jaar een album uitgebracht en onlangs een nieuwe single ‘When The Rain Comes’. En tijdens dat nummer zie je hoeveel plezier ze hebben op het podium en hoe strak hun samenzang klinkt.

Hét kippenvelmoment

Het kippenvelmomentje komt bij ‘Stronger’, waar riff-koningin Keisha de laatste 45 seconden gebruikt om te laten zien dat ze het nog steeds allemaal kan zoals ze het ooit op de plaat deed 21 jaar geleden. Was er nou echt geen minpuntje te noemen? “Jemig, deze recensent is ook niet kritisch”, zal jij wel denken. Nou, het concert duurde ongeveer 1:15 uur, niet super lang. Maar de beste dingen in het leven duren ook vaak niet lang, hè.

Ster advertentie
Ster advertentie