3FM nieuws

De Staat heeft oogje op leegstaand poppodium Doornroosje

  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat heeft oogje op leegstaand poppodium Doornroosje

Heeft de verhuizing van Colin Benders' Kytopia naar Tivoli Oudegracht een nieuwe rage tot gevolg? Na Kytopia hoopt nu ook De Staat de sleutels van een leegstaand poppodium te bemachtigen.

De Nijmeegse poptempel Doornroosje sloot zondag 6 juli voorgoed haar deuren aan de Groenewoudseweg. Torre Florim van De Staat en programmeur Robert Meijerink vertelden diezelfde dag aan 3voor12 Radio serieus in gesprek te zijn met de gemeente Nijmegen.

De Staat wil Staatopia stichten in Doornroosje

De Nijmeegse rockband hoopt van Doornroosje, in navolging van Kytopia, een creatieve broedplaats met oefenruimtes en studio te kunnen maken: Staatopia. "Als Doornroosje leegkomt, kunnen wij er dan geen oefenruimtes creëren? En mijn studio? Er zijn heel veel Nijmeegse bands die we graag bij elkaar zouden zetten, omdat het inspirerend is en goed zou kunnen werken. We zijn er serieus over in gesprek, het ligt in de week bij de decisionmakers, maar er is nog niets rond. Het lijkt mij in ieder geval heel erg tof," aldus Torre Florim van De Staat in 3voor12 Radio.

Florim kent het pand van Doornroosje op zijn duimpje. Hij ging er als 15-jarige jongen al naar drum 'n bass-feestjes en trad er zo'n acht keer op.

Verschillende opties voor gemeente Nijmegen

Of De Staat inderdaad kan verhuizen naar het oude Doornroosje is tot nog toe onduidelijk. Er zijn namelijk diverse ideeën over de toekomst van het poppodium. Zo is het ook een optie dat er kunstenaars gevestigd worden. Meijerink: "Een definitieve beslissing zal een dezer maanden worden gemaakt."

Kytopia verhuist naar Tivoli Oudegracht

Nadat bekend werd gemaakt dat de huidige locatie van Kytopia (aan de Zeedijk in Utrecht) werd platgegooid, gingen de geruchten al snel dat de muzikale broedplaats van Colin Benders en zijn vrienden zou verhuizen naar Tivoli Oudegracht in Utrecht. Na veel overleg met de gemeente Utrecht kreeg Benders 30 juni de sleutels van het leegstaande pand in handen. Dat betekent dat hij, en zijn muzikale gezelschap Kytopia, weer onderdak hebben.

Kyteman sluit Oudegracht en opent Vredenburg

Het is geen gekke keuze dat Colin Benders voortaan werkt vanuit Tivoli Oudegracht. De muzikant had de eer om met zijn The Kyteman Orchestra de oude Tivoli (Oudegracht) te sluiten én de nieuwe locatie (TivoliVredenburg) te openen.

Ster advertentie
Ster advertentie