3FM nieuws

Klyne is 3FM Serious Talent

  1. Nieuwschevron right
  2. Klyne is 3FM Serious Talent

Steekwoorden: Soulful // Elektronische r'n'b // Heel chill

Misschien heb je nog nooit van Klyne gehoord, maar dat is niet gek. Het Brabantse duo is namelijk vooral hot aan de overkant van het Kanaal. Onze Britse radiovrienden van de BBC pikten debuutsingle ‘Paralyzed’ daar als eerste op en plaatsten Klyne in het hitgevoelige hoekje van SOHN en Disclosure.

Gloedjenieuw

Met de steun van Disclosure en de BBC ging het veel harder dan Klyne-leden Nick Klein en Ferdous Dehzad ooit hadden durven dromen. Het zorgde er ook voor dat hun allereerste live-show ooit meteen op Eurosonic plaatsvond. En dat was zeker niet onterecht. Klyne zette een sterke show neer en veroverde vele harten.

'Paralyzed'

Ook ons 3FM-hart werd veroverd door dit gloednieuwe duo. En daarom benoemen we ze met hun single ‘Paralyzed’ vanaf 31 januari tot 3FM Serious Talent.

Check de video voor 'Paralyzed'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom Klyne?

Niet omdat ze gehypet worden in Engeland, want daar wordt elke week wel iets de hemel in gehypet. Wel omdat Klyne gewoon ijzersterke liedjes maakt. Je kunt onmogelijk niet meebewegen op de verfijne beats. En dan zijn de zanglijnen van zanger Nick ook nog eens supersmooth en verdacht lekker.

Voor wie is Klyne?

Liefhebbers van Disclosure, SOHN en Falco Benz zitten bij dit duo helemaal op hun plek. Maar ook als je van van sterke liedjes, verslavende melodieën en intelligente beats houdt ben je bij Klyne aan het juiste adres. In het donker in de auto, met voorbijrazende lichtjes, doet ‘Paralyzed’ het trouwens ook heel lekker.

Ik wil meer weten

Er zijn al meerdere tracks van Klyne uit. De Britse tak van online muziekplatform Noisey ondervroeg de jongens over hun nieuwste single ‘Closer’. En de vrienden van OOR spraken met Klynes beatkoning Ferdous Dehzad. Om een beetje op de hoogte te blijven kun je het best hun Facebook-pagina liken.

Check ook 'Closer' van Klyne

Ster advertentie
Ster advertentie