3FM nieuws

Don Diablo is al zijn muziek kwijt

  1. Nieuwschevron right
  2. Don Diablo is al zijn muziek kwijt

Een drama, noemt hij het. De Nederlandse DJ Don Diablo is een groot deel van zijn muziek kwijt doordat een back-up is gecrasht.

Don Diablo overkwam de nachtmerrie van elke artiest. De muziek waar hij de afgelopen vijf jaar hard aan gewerkt heeft is weg. Dit komt doordat de schijf waarop hij zijn creaties opgeslagen had gecrasht is.

Don Diablo is al zijn muziek kwijt

De DJ vertelde in het televisieprogramma RTL Late Night dat hij al vijf jaar werkt aan een nieuw album dat over twee maanden af moet zijn. "Ik zit in een soort trance. Het voelt alsof mijn huis is afgebrand," zei hij.

Niets aan de hand

In eerste instantie dacht Don Diablo nog dat er niets aan de hand was, omdat er altijd een back-up is. "Maar ook mijn main-systeemschijf bleek gecrasht. Ik ben alles kwijt. Alle muziek waar ik aan gewerkt heb is weg, net als alle opnames van muzikanten die ik heb opgenomen."

Don Diablo wil samenwerken

Ook vertelde hij dat hij alles alleen doet. De DJ denkt dat God hem een lesje wilde leren. "Ik ben een enorme einzelgänger. Steeds aan het touren. Ik moet gewoon snel gaan samenwerken met een engineer."

Nieuwe single 'Starlight'

De druk tourende DJ kwam eind september langs in Stenders' Late Vermaak. Daar primeurde hij de single 'Starlight' die op het nieuwe album had moeten staan. Hoe het daarmee verder moet is nog niet duidelijk; Don Diablo moet het slechte nieuws nog aan zijn platenmaatschappij in Londen vertellen.

Ster advertentie
Ster advertentie