3FM nieuws

Pinkpop-woordvoerder Niek Murray: "Doorgang Pinkpop 2021 onwaarschijnlijk"

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop-woordvoerder Niek Murray: "Doorgang Pinkpop 2021 onwaarschijnlijk"

De kans dat Pinkpop 2021 doorgang vindt, is klein. Dat geeft woordvoerder Niek Murray aan nadat er eerder deze week werd bericht over meer overheidssteun voor de evenementensector. Het garantiefonds geldt voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop 2021 staat gepland voor juni 2021.

Ondanks alle onzekerheid is de organisatie 'gewoon' bezig met de voorbereidingen van het festival en blijft men optimistisch.

Garantiefonds

Eerder werd bekend dat er een nieuw garantiefonds van 300 miljoen euro op de planning staat. Hierdoor kan de evenementenbranche alsnog de voorbereidingen treffen voor komende zomer.

Woordvoerder Niek Murray: “Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is – we moeten de details nog afwachten – is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat”. De woordvoerder vindt het jammer en zit met vragen.

“Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer. Weet het kabinet meer dan wij?”, zegt Murray. Hij vraagt zich af hoe zeker het kabinet al is dat evenementen voor 1 juli onmogelijk zullen zijn.

Verplaatsen?

Een officieel statement heeft het festival nog niet gemaakt, maar er wordt al gespeculeerd over eventuele verplaatsing naar het najaar.

Murray: "Dan zouden we dus moeten verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar het zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren". Onlangs maakte het legendarische Glastonbury Festival ook al bekend dat het in 2021 niet door kan gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie