3FM nieuws

Beter dan het origineel! Longfellow covert Years & Years!

  1. Nieuwschevron right
  2. Beter dan het origineel! Longfellow covert Years & Years!

De mannen van Longfellow stonden bij Giel op De Speelplaats en vertelden dat ze hun nieuwe single met een gebroken hart hebben geschreven.

Qua sound wordt de band nogal eens vergeleken met Coldplay. Chris Martin en zijn mannen lijken wel wat te voelen voor Longfellow, want de band deelde vorig jaar nog Longfelllows single 'Siamese Lover' op hun website.

Remedy

Longfellow bracht in april hun nieuwe EP Remedy uit. Op die plaat staat onder meer 'Where I Belong', de track die je de laatste weken al regelmatig voorbij hoorde komen op 3FM. Domien en Frank zijn ook fan van het nummer, want zij riepen 'm uit tot hun Poedelplaatje.

Hoe schrijft Longfellow hun muziek?

Owen maakt vooral de tekst en dan gooit iedereen zijn eigen specialisme erbij. De opnames gaan pas later naar de producer, dus het is een beetje een independent-manier van liedjes maken. ‘Where I Belong’ komt voort uit liefdesverdriet en gebroken harten. De track werd verder nauwelijks veranderd door producer en was dus snel klaar.

Live @ Giel

De vijf mannen van Longfellow ruilden Londen even in voor Hilversum, want woensdag 26 augustus speelden ze bij Giel op De Speelplaats. Benieuwd hoe 'Where I Belong' live klinkt? Check het hier:

Ze coverden het nummer 'King' van Years and Years en dat klonk toch wat beter dan de live versie van Years and Years...

Als bonus track speelden ze Medic!

Ster advertentie
Ster advertentie