3FM nieuws

Het valt te voorspellen of je spijt krijgt van je tattoo

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Het valt te voorspellen of je spijt krijgt van je tattoo

Nou ja, bijna dan. Henri Beunders heeft voor zijn boek Optocht Der Tattoos Engelse, Amerikaanse en Nederlandse onderzoeken doorgespit en een lijstje met veel voorkomende redenen voor spijt gemaakt.

Klein, maar niet fijn

In het boek Optocht Der Tattoos van Henri Beunders vertelt de hoogleraar dat kleine tattoos het vaakst spijt opleveren, soms al op de dag waarop ze gezet worden. Het vaakst komt dit voor bij tattoos die gezet zijn in een verliefde of impulsieve bui.

Daarnaast raken mensen er sneller op uitgekeken, raakt je ontwerp uit de mode of klopt het simpelweg niet meer, bijvoorbeeld omdat je voor de naam van een ex hebt gekozen. Het komt ook voor dat iemands nieuwe geliefde bijvoorbeeld niet van tattoos houdt, waardoor mensen eerder geneigd zijn om het weg te laten laseren.

Van welke inktcreaties mensen het minst spijt hebben? Van tattoos die op familieleden slaan en grotere tattoos, zoals sleeves. Daar is meestal lang over nagedacht en overlegd met de tattoo artist.

Hasselhoff

Sander belde naar aanleiding van dit nieuws even met zijn eigen tattoo artist, Hans. Merkt hij dat mensen inderdaad vaker spijt hebben van kleine tattoos? "Ja, eigenlijk wel. Als ze kleintjes nemen is het vaak de eerste en dan denken ze er niet goed genoeg over na. Dan pakken ze gewoon een voorbeeldje van Pinterest ofzo."

De meeste klanten komen gelukkig goed voorbereid binnen, soms met... ongewone designs. Hans: "Een gast wilde ooit een tattoo ter ere van Baywatch. Hij wilde een David Hasselhoff die een dolfijn aftrok. Als iemand zoiets wil, weet je dat 'ie er geen spijt van gaat krijgen, hahaha."

Ster advertentie
Ster advertentie