3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: mannen zijn in bepaalde dingen gewoon beter

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: mannen zijn in bepaalde dingen gewoon beter

Iedere donderdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Mannen zijn in bepaalde dingen gewoon beter

Lieve Peter - 29 juni 2023,

Ik ben me er echt wel van bewust dat er bepaalde dingen zijn die ik als vrouw niet kan, die een man wel kan. Heel erg grieperig en rillerig zijn, de bril omhoog klappen, of zes minuten een luisterend oor bieden zonder af te dwalen naar Inter – Manchester. Nee, flauw grapje. Dat kan ik ook beter aan mannen overlaten.

Nee, zonder dollen. Mannen zijn in bepaalde dingen gewoon beter. En er is dus niks mis mee om als vrouw naar wat mannelijke eigenschappen te streven en als man naar wat vrouwelijke. Maar ik heb met natte voeten moeten ondervinden dat je als vrouw niet alles kan wat je je vader zag doen.

Zo was ik een aantal jaar geleden op Sziget tijdens de hoogtijdagen van Drugslab. Een festival in Boedapest. Tegen een uurtje of 1 had ik het wel gehad en dook ik mijn container in. Mijn container stond naast de Nederlandstalige Après-ski hut en toen ik net uitgekleed in bed lag, moest ik enorm plassen. Ware het niet dat tegenover mijn hut een groep met jongens aan het afteren waren en ik echt even geen zin had om daar in mijn negligeetje langs te lopen en nageschreeuwd, gekafferd of uitgefloten te worden.

Dus dat Spa flesje op het nachtkastje leek me perfect. Ik heb dit mijn vader meerdere malen in de caravan zien doen. Appeltje-eitje. Ik drukte mijn plasgaatje op het flesje en ontspande. Het leek de spuitkanonnen tegen het boerenprotest wel! Snel pakte ik het prullenbakje en liet liters verwerkt bier de vrije loop. Een heerlijke warme ontlading. Tot het moment dat mijn voeten ook langzaam warm werden, door een scheurtje in die verdomde emmer.

De volgende ochtend moest ik in de bloedhitte met het schaamrood op mijn kaken een gele, naar pis ruikende, handdoek weggooien. En dat terwijl ik langs die nog steeds afterende gozers liep. Geen slag of stoot. Een enkele zei lief: 'Goeiemorgen' en ging verder met zijn gesprek.

Weer een vooroordeel door het putje. Maakt vooral je eigen leven een stuk makkelijker.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie