3FM nieuws

Doe Maar-liedjes in nieuwe muziekfilm

  1. Nieuwschevron right
  2. Doe Maar-liedjes in nieuwe muziekfilm

Producent NL Film en regisseur Pim van Hoeve werken samen aan een muziekfilm waarin de nummers van Doe Maar centraal staan.

De muziekfilm krijgt de toepasselijke titel Doe Maar en speelt zich af in de tijd van de krakersbeweging, zo maakte NL Film woensdag 9 juli bekend.

Doe Maar-liedjes in muziekfilm

De film Doe Maar gaat over twee jonge krakers die verliefd worden tijdens de ontruiming van een kraakpand aan de Vondelstraat. Het verhaal wordt grotendeels verteld aan de hand van liedjes van Doe Maar, die worden gezongen door de personages. Hoewel de film veel zang bevat, wordt het geen musicalfilm, laat producent Alain de Levita weten. "Daarvoor zit er echt te weinig dans in", aldus de Levita.

Doe Maar geeft toestemming voor gebruik nummers

De bandleden van Doe Maar hebben toestemming gegeven voor het gebruik van hun nummers in de film. Doe Maar-frontman Henny Vrienten wordt mogelijk ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van de film.

Doe Maar is vanaf kerst 2015 in de bioscopen te zien.

Doe Maar

Doe Maar is een van Nederlands populairste bands ooit. De band scoort begin jaren '80 hits met 'Smoorverliefd', 'Doris Day', '1 Nacht Alleen', 'Macho' en 'Sinds 1 Dag of 2 (32 Jaar)'. Twee keer staat de band op nummer 1, met 'De Bom' en 'Pa'. In 1984 gaat Doe Maar uit elkaar. De band gaf in oktober 2012 nog vier reünie-optredens in het GelreDome voor Symphonica In Rosso.

Documentaire Doe Maar

BNN zond eind december 2013 een documentaire uit over de band. Omlijst door een schat aan archiefbeelden en veel muziek vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks alles wat je over Doe Maar zou willen weten:

Doe Maar - Symphonica In Rosso (2012)

Ster advertentie
Ster advertentie