3FM nieuws

Coldplay, Rihanna en Katy Perry betalen voor Super Bowl?

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay, Rihanna en Katy Perry betalen voor Super Bowl?

Artiesten die tijdens de Super Bowl willen optreden, moeten naar verluidt betalen om op het podium te staan.

Tijdens de rust van de jaarlijkse American football-finale, waarbij miljoenen mensen voor de televisie zitten, treden traditiegetrouw wereldberoemde artiesten op. Het is gebruikelijk dat de artiesten niet betaald krijgen, omdat het optreden al een eer op zich is. Dat ze zelf financieel moeten bijdragen om de show te geven, is echter nog niet eerder voorgekomen.

Coldplay, Rihanna en Katy Perry kanshebbers

Coldplay, Rihanna en Katy Perry maken kans op een optreden tijdens de Super Bowl in 2015. De American football-bond NFL zou het management van de drie kanshebbers hebben gevraagd of ze bereid zijn "een deel van hun inkomen uit hun tournee na de Super Bowl bij te dragen, of een ander soort financiële bijdrage te geven in ruil voor het optreden", zo meldt de muzieksite NME.

E! News meldt dat het verzoek om te betalen niet in goede aarde viel bij de muzikanten. Het is nog niet bekend of de bijdrage een keiharde voorwaarde is.

Post-Super Bowl tour

Vanwege de publiciteit die met het evenement gepaard gaat, hebben verschillende artiesten die de afgelopen twee jaar tijdens de Super Bowl optraden direct na het evenement een tournee aangekondigd. Omdat de muzikanten mede dankzij NFL tickets verkopen, lijkt de bond ook haar deel van de inkomsten op te willen eisen. Om welke bedragen het precies gaat is niet bekend.

De Super Bowl vindt plaats op 1 februari 2015 in de plaats Glendale in Arizona.

Ster advertentie
Ster advertentie