3FM nieuws

Noel Gallagher komt met solo debuut album

  1. Nieuwschevron right
  2. Noel Gallagher komt met solo debuut album

Noel maakte op een Londense persconferentie bekend dat 17 oktober zijn solo debuut album "High Flying Birds" uit komt.

Zijn broer Liam Gallagher ging na de breuk van Oasis in 2009 verder als Beady Eye, maar nu heeft Noel ook zijn draai weer gevonden.

High Flying Birds

Het album "High Flying Birds" is opgenomen in London en daarna afgewerkt in Los Angeles.Op het album staan 10 nieuwe nummers en het is geproduceerd door Noel zelf en Dave Sardy. Verder bevat het album ook nog gastoptredens van The Crouch End Festival Chorus en The Wired Strings. We zijn dus erg benieuwd hoe dat gaat klinken!

Nog meer nieuw werk!

Dit jaar komt zijn solo debuut album "High Flying Birds" uit, maar daar blijft het niet bij. In de herfst is hij namelijk van plan te gaan touren. Noel meld ook al dat hij in 2012 van plan is een album uit te brengen waarop hij gaat samenwerken met Amorphous Androgynous.

Addicted to Oasis

Oasis is in 2009 uit elkaar gegaan na een ruzie tussen de broers Liam en Noel, maar Noel zal deze tijd nooit vergeten. Hij is dan ook van plan gewoon Oasis nummers te gaan spelen op zijn solo tour. Hij zegt dat de Oasis nummers als drugs voor hem zijn. Hij zou nooit een show doen zonder deze nummers. Dat zou volgens hem hetzelfde zijn als Paul McCartney die geen Beatles nummers zou spelen op zijn solo tour. Liam daarentegen vertikt het om met Beady Eye liedjes van Oasis te spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie