3FM nieuws

Ken jij de Zuid-Afrikaanse folkpop van Jeremy Loops al?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ken jij de Zuid-Afrikaanse folkpop van Jeremy Loops al?

Bij de eerste klanken van 'Down South' voel je je voeten al bijna in het warme zand staan... Laat de zomer maar komen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze week is 'Down South' van Jeremy Loops een nieuwe toevoeging aan de 3FM playlist. Uiterst fijn, nu de dagen weer langer worden en de temperatuur langzaam (oke, erg langzaam) omhoog kruipt. Wie is deze nieuwkomer?

Jeremy Loops

Jeremy Loops heet eigenlijk Jeremy Hewitt. De 32-jarige zanger is afkomstig uit Zuid-Afrika en hij is niet bang om zijn roots te verwerken in zijn muziek. Ook schuwt hij niet weg van een dosis folk en electronica: allemaal te vinden op zijn debuutalbum Trading Change (2014). Misschien heb je Jeremy zelfs al live voorbij zien komen als support act van Twenty One Pilots! Dit jaar doet hij zijn eigen headline-tour, waarbij hij op 28 oktober de Effenaar en op 30 oktober Paradiso aandoet. Het is duidelijk: Jeremy timmert lekker aan de weg!

Loopy

Ben je bekend met loop pedals? Een loop pedal is een handig ding waarmee een muzikant zichzelf kan opnemen en die opnames opnieuw (en door elkaar heen) kan laten afspelen, zodat hij in z'n uppie een track vanaf de basis kan opbouwen.

Jack Garratt weet wel raad met zo'n pedal. Ed Sheeran ook. Jeremy is ook zéker geen new kid on the block als het om dit hulpmiddel gaat. Z'n naam verklapt het al... tijdens zijn liveoptredens gebruikt hij het ding als een malle! Vanaf 1:00 zie je hoe hij 'Down South' vanaf nul opbouwt. Tof!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie