3FM nieuws

Seasick Steve in That's Live en andere 3FM hoogtepunten

  1. Nieuwschevron right
  2. Seasick Steve in That's Live en andere 3FM hoogtepunten

Meer rock 'n roll krijg je het niet! Seasick Steve kwam met zijn zelfgebouwde gitaren de tent op zijn kop zetten in That's Live. En onze eigen Eric Corton speelde ook een behoorlijk deuntje mee.

Iedere vrijdag presenteren we de 3FM-hoogtepunten van de afgelopen week. Check hieronder de leukste, mooiste en grappigste fragmenten.

1. Seasick Steve in That's Live

Seasick Steve bracht op 65-jarige leeftijd zijn debuutalbum Dog House Music uit. De kroegjes en cafeetjes waar hij aanvankelijk had gespeeld, verruilde hij al snel voor grotere popzalen. Toch koestert hij de optredens voor een klein publiek nog altijd.

Hij speelde op zaterdag 20 april in That's Live en toverde zo bij menig toeschouwer een glimlach op het gezicht. Ook speelde hij samen met onze eigen Eric Corton het nummer 'Whiskey Headed Woman'.

Seasick Steven & Eric Corton - 'Whiskey Headed Woman'

2. Domien krijgt een gouden plaat van Matt Simons

Singer-songwriter Matt Simons was de afgelopen week in het land voor een uitverkochte clubtour. Bij een van de optredens werd hij verrast met een gouden plaat voor zijn single 'With You'.

Omdat Domien degene was die het nummer voor het eerst op de Nederlandse radio draaide, ontving hij op donderdagmorgen 25 april een gouden plaat uit handen van... Matt Simons himself!

Domien krijgt een gouden plaat van Matt Simons

Maar er was meer. Domien kreeg niet alleen een gouden plaat, hij vierde deze week ook een jubileum. Hij is namelijk alweer zeven jaar te horen op 3FM! Sander ging op zoek naar de allereerste woorden van Domien op 3FM.

3. Crystal Fighters zijn terug!

De Brits-Spaanse folkies van Crystal Fighters zijn terug van weggeweest! Hun tweede album Cave Rave verschijnt op 27 mei en Roosmarijn belde met gitarist Gilbert Vierich om hem eens fijn aan de tand te voelen over die plaat.

Ook had Roosmarijn de primeur van het nieuwe nummer 'You & I'. En guess what? Bij 3FM vinden we het zo'n lekker liedje dat we het gewoon vrijdag 26 april al uitriepen tot de nieuwe 3FM Megahit!

Roosmarijn heeft de primeur van de nieuwe Crystal Fighters

>> 'You & I' van Crystal Fighters is 3FM Megahit

4. Pietertje verdwijnt uit het raam tijdens Ekstra Weekend

Ekstra Weekend is niet geslaagd als er niet wekelijks iets het raam uit gaat. Aangezien producer Pieter Kok voor voorlopig de laatste keer verantwoordelijk was voor Ekstra Weekend, had hij een spectaculair maar passend afscheid bedacht.

Pietertje verdween.. uit het raam! Drie keer raden wie hij aantrof toen hij weer veilig geland was..

Pietertje verdwijnt uit het raam..

5. Het Koningslied

Of je nu wilt of niet, je kon deze week simpelweg niet om het Koningslied heen. John Ewbank kreeg bakken negatieve reacties over zich heen op social media en besloot het Koningslied 'in te trekken'. Toch besloot het Nationaal Comité Inhuldiging dat het het lied gewoon gezongen wordt op 30 april in Ahoy Rotterdam. Klaas wierp licht op de alternatieven en draaide het nummer 'Je Bent Een Koning'.

Ook Domien en Sander waren enthousiast over 'Je Bent Een Koning' en belden met de makers, Allard en Huib.

Een goede songtekst schrijven is één, maar de uitvoering en zang is daarbij natuurlijk ook van belang. De Rijdende Rechter zong zijn versie van het Koningslied in. Daar kan niemand aan tippen, toch?

Jouw 3FM-hoogtepunten van de week

De afgelopen week leek wel een aaneenschakeling van hoogtepunten! Wat was jouw mooiste, grappigste, meest ontroerende moment van de afgelopen week? Laat het weten!

>> Check meer fragmenten op 3FM.nl/gemist

Ster advertentie
Ster advertentie