3FM nieuws

Het is Nationale Broer en Zus-dag: een aantal muzikale broers & zussen op een rij

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het is Nationale Broer en Zus-dag: een aantal muzikale broers & zussen op een rij

Het is vandaag 30 september: Nationale Broer en Zus-dag! In 2013 kwam Giel Beelen met het initiatief om van deze dag Broer en Zus-dag te maken, aanleiding was het overlijden van zijn zus. Inmiddels is de Broer en Zus-dag uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie, hoog tijd dus om een aantal muzikale broers en zussen in de spotlight te zetten.

Kings of Leon

Muziek werd er bij de familie Followill van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Broers Nathan, Caleb en Jared werden met vader die priester was meegesleurd naar allerlei religieuze aangelegenheden waarbij muziek een belangrijk onderdeel was. Al snel begonnen ze zelf muziek te maken, betrokken ze neef Matthew, en Kings of Leon - vernoemd naar opa Leon - were born!

foto: ANP

Kings of Leon

Billie Eilish en Finneas

De vier jaar oudere Finneas is de beste vriend en producer voor zijn kleine zusje Billie Eilish. De twee komen uit een creatief gezin, beide ouders zijn werkzaam in de filmindustrie en ook te zien in de Apple TV serie The World's A Little Blurry over het leven van Billie. Broer en zus zijn allebei grote talenten en hebben samen al meer dan acht Grammy Awards gewonnen, onder andere Album of the Year en Producer of the Year. Na het succes van Billie is ook Finneas nu te beluisteren als soloartiest.

foto: Instagram

Billie Eilish en Finneas

Beyonce en Solange Knowles

Om deze twee zussen kan je in de muziekwereld niet heen: Beyonce, de oudste van de twee is al vanaf eind jaren negentig actief in de pop en R&B scene en is al vanaf 2008 met rapper en producer Jay-Z getrouwd. Niet alleen Beyoncé in familie Knowles is gezegend met muzikaal talent, zusje Solange is ook een succesvolle artiest met meerdere albums op haar naam én een Grammy nominatie. De vader van de Knowles zussen was lange tijd hun manager en is zelf ook werkzaam in de muziekindustrie, muziek werd dus met de paplepel ingegoten.

foto: ANP

Beyonce en Solange

Noel and Liam Gallagher

Niet alle broers en zussen gaan even goed met elkaar. Noel and Liam Gallagher zijn daar een goed voorbeeld van. De broers speelden beide in de populaire rockband Oasis en waren in de jaren negentig regelmatig te vinden in de tabloids vanwege uit de hand gelopen feestjes, drugs en andere taferelen. In 2019 schijnt Noel definitief een punt achter de relatie met zijn kleine broertje te hebben gezet wegens bedreigingen. De relatie is sindsdien een rollercoaster, maar beide maken nog wel muziek.

foto: ANP

Noel and Liam Gallagher

Ster advertentie
Ster advertentie