3FM nieuws

Geen tassen mee naar Belgische festivals?

  1. Nieuwschevron right
  2. Geen tassen mee naar Belgische festivals?

Organisaties van Belgische festivals dwingen je deze zomer creatief te zijn, omdat ze mogelijk hun veiligheidsregels moeten aanscherpen.

(Foto: Ben Houdijk)

Waarom? Nou, het niveau van de terreurdreiging in België staat op dit moment op 3, het één na hoogste niveau. Dat houdt in dat de kans op een aanslag mogelijk en waarschijnlijk is. Festivals zijn zogenaamde soft targets, net als bioscopen en winkelcentra. Op deze plekken komen natuurlijk veel mensen samen.

Terreurniveau 3

De Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV) wil daarom dat op festivals dezelfde veiligheidsmaatregelen gaan gelden als in voetbalstadions. Je mag sinds de aanslagen in Parijs al geen tassen meer meenemen naar voetbalwedstrijden in België. “We weten niet hoe lang het terreurniveau 3 zal aanhouden, maar zolang we op dat niveau blijven, moeten festivals zwaardere veiligheidsmaatregelen invoeren", zegt Jan Briers, de voorzitter van de FMIV, tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Rock Werchter, Tomorrowland en meer overleggen

Maandag 25 april komen de organisatoren van grote Belgische festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop bij elkaar om te overleggen over de veiligheidsmaatregelen die ze moeten nemen. We zijn benieuwd naar hun uitspraken en houden je maandag op de hoogte.

Ster advertentie
Ster advertentie