3FM nieuws

Directeur riskeert leven voor examenopgaves

  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur riskeert leven voor examenopgaves
SG Buitenveldert kreeg de verkeerde bijlages bij havo-examen aardrijkskunde. De directeur sprong direct in de auto om het op te lossen.
Een school die een verkeerde bijlage krijgt bij een eindexamen...het is bijna geen nieuws meer te noemen. Hebben zeker acht scholen een verkeerde bijlage bij het examen TeHaTex gekregen, vanmorgen ging het mis in Amsterdam op SG Buitenveldert. Bij het havo-examen aardrijkskunde zat een vwo-bijlage bijgevoegd. De directeur van SG Buitenveldert is direct in zijn auto gesprongen en met gevaar voor eigen leven plankgas naar Amstelveen gereden. Daar zijn de -correcte- havo-bijlages aardrijkskunde gekopieërd. De scholengemeenschap had inmiddels ook contact opgenomen met de Onderwijsinspectie, die de oplossing goedkeurde. De havo-scholieren hebben daarom, met een kleine vertraging, toch nog hun examen aardrijkskunde kunnen maken.

Wij spraken met de 'held van de dag':Volgens het LAKS zijn er -tot nu toe- nog drie andere klachten binnengekomen over een verkeerde, of ontbrekende bijlage. Vwo-kandidaten die volgende week aardrijkskunde op het programma hebben staan: geen vrees. De bijlage is door niemand gezien, dus het examen wordt niet vervangen.

Naast klachten over verkeerde bijlages, zijn er ook klachten over het examenpapier. Een kleine traan of markeerstift maakt de tekst al onleesbaar.

Update (16h): Het CvE zegt dat het bij het zeer grote aantal examens dat gedrukt wordt, het haast onvermijdelijk is dat er zich incidenteel druk- of verzendfouten voordoen. Dat er dit jaar een nieuwe drukker is, maakt de kans op fouten in zo'n eerste jaar alleen maar groter, aldus het CvE.Ster advertentie
Ster advertentie