3FM nieuws

ICYMI: Brixton eert Bowie, John Mayer terug in studio

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Brixton eert Bowie, John Mayer terug in studio

Het muzieknieuws van dinsdag 12 januari verzameld op één plek, just in case you missed it.

16.10 uur: Goed nieuws voor Grimes

De Canadese zangeres wordt, samen met Of Monsters And Men, het voorprogramma voor de Noord-Amerikaanse tour van Florence + The Machine! Grimes zal dit voorjaar in onder andere New York, Dallas en Austin de show van Flo openen. Als de naam Grimes nog niet echt een belletje bij je doet rinkelen: hier een spoedcursus!

14.45 uur: Paaspop kondigt nieuwe headliner aan

The Prodigy is de tweede headliner van Paaspop! Dat maakte de organisatie van het driedaagse festival in Schijndel vandaag bekend. Naast de Britse dance-act werden er nog 24 andere namen aan de line-up toegevoegd. Balthazar, De Staat, Haty Haty en nog veel meer te gekke acts zijn op 25, 26 en 27 maart allemaal te zien in Brabant. Check hier de volledige line-up.

13.30 uur: John Mayer terug in de studio

Inmiddels is het januari en is de dag waarop we hebben gewacht eindelijk gearriveerd. De bleusheld is namelijk weer de studio ingedoken. Op zijn Instagram postte hij een foto met Steve Jordan en Pino Palladino, waarmee Mayer soms het John Mayer Trio vormt.

In the studio, day one.

Een foto die is geplaatst door johnmayer (@johnmayer) op 9 Jan 2016 om 11:50 PST

Met dat trio bracht hij in 2005 een live-album uit, maar Steve Jordan produceerde ook Continuum. Juist: John Mayers derde album. En laat John nou gezegd hebben dat hij teruggaat naar de stijl van dat album. To be continuumed...

12.15 uur: Jack Garratt naar Nederland

Da's fijn nieuws! Jack Garratt komt dit voorjaar niet voor één, maar voor twee shows naar de Lage Landen. Op 11 mei staat hij in de grote zaal van Paradiso Amsterdam en op 13 mei is BBC's Sound Of 2016 te vinden in de Maassilo in Rotterdam. Waarom je hem live zou moeten zien? Roosmarijn legt het je graag uit. De kaartverkoop voor beide concerten begint aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

10.35 uur: Courtney Barnett LOVES noedels

Er is een nieuw liedje van Courtney Barnett opgedoken! Gaat het over een oude liefde? Een bijzondere reis? Toekomstplannen? Nope. Het nummer 'Three Packs A Day' gaat ook niet over sigaretten, maar over noedels.

In twee minuut vijftig bezingt Barnett hoe de opwarmtijd van twee minuten voor haar een eeuwigheid lijkt, en hoe ze het liefst wil dat iedereen weggaat zodat ze in alle rust noedels kan eten. Check de track hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9.20 uur: Brixton eert Bowie

Het nieuws van Bowies overlijden kwam gisteren (11 januari) naar buiten en bracht een golf aan reacties teweeg. Bowie-fans zijn massaal naar Brixton, Londen getrokken, waar David geboren en getogen is. Op het plein voor de Ritzy bioscoop verzamelde zich een menigte, die gisterenavond zingend een eerbetoon bracht aan het muziekicoon. Een fragment van 'Starman':

Ster advertentie
Ster advertentie