3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met Nederlandse rockband MakeBelieve?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Nederlandse rockband MakeBelieve?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met rockband MakeBelieve? Na hun oprichting in 2006 hebben ze veel getourd. Alleen bleef het vanaf 2016 verdacht stil... Kunnen we nog geloven in nieuwe muziek?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles en niets

Ongeveer vier jaar na de oprichting van MakeBelieve, breken de Groningse heren door met de single 'From The Start'. De band verzorgt het voorprogramma van 30 Seconds To Mars in de HMH, de mannen doen het voorprogramma van Paramore in de Melkweg, staan twee jaar achter elkaar op EuroSonic en ze verschijnen steeds vaker op de radio en televisie. Ook op Lowlands treden ze in 2010 aan en in het begin van 2011 spelen ze op Noorderslag in Groningen.

Zanger Joey Dussel kijkt terug naar deze periode als een super mooie tijd, maar het kon ook erg zwaar zijn. "Het ene moment ben je alles, het andere moment ben je niks." Volgens Joey komt dit ook door de veranderlijkheid van de muziekindustrie. Hij denkt wel vaak terug aan die tijd, samen met de andere mannen van de band. "Dan drinken we een biertje en halen we verhalen op."

Bandje besta je nog?

Maar zijn er nieuwe verhalen die de mannen kunnen bespreken? "In april 2016 hebben wij nog 1 show gedaan en toen was het klaar." Joey vond het wel lastig om dat leventje los te laten na 11 jaar, maar ergens smachtte hij ook naar een normaal leven en een normaal werkritme. Dit heeft hij gevonden, want hij heeft leren knippen en is barber geworden. Daarnaast is hij wel nog te horen in liedjes van verschillende grote hardstyle dj's, daar verzorgt hij de vocalen.

Ster advertentie
Ster advertentie