3FM nieuws

Lingosucces voor Giel en Hugo

  1. Nieuwschevron right
  2. Lingosucces voor Giel en Hugo
Eindelijk was het zover! Giel, Gerard en Sander maakten hun opwachting bij Lingo. Uiteindelijk trok Giel aan het langste eind.De toon was meteen gezet. Met een Lingotas over zijn schouder betrad Giel het strijdtoneel. Op naar de winst!

Lucille in bikini
'Een vrouw van haar woord', zo omschreef Lucille Werner zichzelf. In het glazen huis beloofde ze Giel de uitzending in bikini te presenteren. Helaas gebeurde dit niet. Wel kreeg Giel een aandenken voor thuis: een ingelijste foto van Lucille in gele bikini.

Quizen of quizzen?!
Na het gebruikelijke voorstelrondje waarbij ook medekandidaat Hugo zichzelf had geïntroduceerd kon het spel beginnen. Bij het eerste woord, met beginletter Q (!), ging het echter al meteen mis voor Giel en Hugo.

Het woord 'Quizen' bleek niet te bestaan. Omdat Gerard en Sander met de verrassende bonusletter U niet veel verder kwamen werd het woord uiteindelijk toch door Giel en Hugo geraden. 'Quotum' zorgde voor de eerste punten.

Naaien en neuken
Bij de letter N was het tijd voor enkele creatieve uitspattingen. Giel probeerde het met 'naaien'. Hugo deed een duit in het zakje met 'neuken'. Het woord bleek uiteindelijk 'neuzen' te zijn.

Sander en Gerard
Giel en Hugo namen al vroeg in het spel afstand van hun opponenten. Na een rode bal was het echter de beurt aan Sander en Gerard. Uitgerekend Sander zag als eerste het tienletterwoord 'conducteur'.

Vervolgens raadde hij ook het woord 'makker' en dus mochten er ballen worden gepakt. Pechvogel Sander haalde echter uitgerekend de rode bal uit de bak. Deze verdween luttele seconden later in het studioplafond.

De finale!
Uiteindelijk eindigden Sander en Gerard met slechts 50 punten als tweede en gingen Giel en Hugo naar de finale.

Daarin ging het Giel en Hugo voor de wind: zes woorden werden geraden en dus mochten er zes ballen worden gepakt. Bij de derde bal was het al raak: Lingo! En dus werd er 5.050 euro extra ingezameld voor het Rode Kruis. Een geweldige prestatie heren!

>> De uitzending terugkijken kan hier
Ster advertentie
Ster advertentie