3FM nieuws

Nieuw album Bruce Springsteen is patriottistisch

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Bruce Springsteen is patriottistisch

Bruce maakt zich zorgen om zijn Amerika. Hij onthulde dat zijn nieuwe album is geïnspireerd op de economische crisis.

Bruce Springsteen laat er geen gras over groeien. De oer-Amerikaanse zanger onthulde in het Britse dagblad The Guardian dat zijn nieuwe album Wrecking Ball, dat in maart 2012 verschijnt, leunt op zijn ouderwetse liefde voor zijn vaderland.

The Boss maakt zich zorgen om zijn Amerika

The Boss maakt zich zorgen om de economische crisis in zijn land. Hij is gefrustreerd over het feit dat niemand de verantwoordelijkheid neemt voor deze crisis. Daarom zijn de tracks op zijn nieuwe album gebaseerd op zijn patriottistische woede:

'What was done to our country was wrong and unpatriotic and un-American and nobody has been held to account. There is a real patriotism underneath the best of my music but it is a critical, questioning and often angry patriotism.'

Bruce Springsteen verlangt naar de Amerikaanse droom

Op zijn oudere werk liet Bruce zich veelal inspireren door de 'American Dream'. De zanger vraagt zich namelijk zijn hele leven al af hoe groot het gat is tussen deze droom en de realiteit. Dit gevoel van patriottisme en zijn bijkomende frustraties vormen het fundament van zijn meest succesvolle platen, aldus Bruce.

Bruce Springsteen met 'Working On A Dream'

Zijn liefde voor zijn vaderland en de 'American Dream' bezong hij onder andere in 'Working On A Dream'. Bekijk zijn live-uitvoering op Pinkpop 2009, waar hij in mei 2012 samen met zijn E-streetband weer te bewonderen is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie