3FM nieuws

The Weight Of Your Love is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. The Weight Of Your Love is 3FM Album van de Week

The Weight Of Your Love is het vierde studioalbum van Editors en is verkozen tot 3FM Album van de Week.

Editors zijn terug met hun langverwachte vierde plaat. The Weight Of Your Love is een album waarop Tom, Russ en Ed samen met nieuwe bandleden Justin en Elliot terug naar de basis gingen en waarin de gitaar centraal staat. De eerste single 'A Ton Of Love' laat dat goed horen.

Editors verder zonder Chris

Al na de release van In This Light And On This Evening in 2009 lieten Editors weten bezig te zijn met het schrijven van nieuw materiaal. Een opvolger van het derde album van de Britse band, waarop synthesizers de leidende rol van de gitaren hadden overgenomen, kon dus niet lang uitblijven.

Zo dachten Editors er zelf in eerste instantie ook over, maar het ambitieuze plan viel snel in het water. Er was veel onenigheid over de muzikale koers die Editors moesten gaan varen, waarop gitarist Chris Urbanowicz de band in 2012 verliet.

Editors maken documentaire

Over de totstandkoming van The Weight Of Your Love werd een half uur durende documentaire gemaakt, die werd gefilmd tijdens de opnames van The Weight Of Your Love.

De docu laat zien hoe de band het vertrek van ex-gitarist Chris Urbanowicz bespreekt en discussieert over de nieuwe bandleden, gitarist Justin Lockey en toetsenist Elliot Williams.

The Weight Of Your Love is 3FM Album van de Week

Voor The Weight Of Your Love werkten Editors met producer Jacquire King, die eerder verantwoordelijk was voor platen van Kings Of Leon, Tom Waits en Of Monsters And Men.

De eerste single 'A Ton Of Love' kon op veel waardering van de 3FM-DJ's rekenen en het nummer werd zelfs uitgeroepen tot 3FM Megahit. Roosmarijn en Giel hadden bovendien de eer om de heren al eens in de studio te ontvangen. Het mag geen verrassing zijn dat The Weight Of Your Love is uitgeroepen tot 3FM Album van de Week.

Editors doen zomertour door Europa

Editors doet deze zomer een uitgebreide tour door Europa. De Britten staan onder meer op Rock Werchter, Sziget en Lowlands en ze geven een uitverkocht concert in de Gashouder. Ook treden ze in oktober op in de Ziggo Dome.

Beluister 3FM Album van de Week The Weight Of Your Love via de Luisterpaal

Beluister 3FM Album van de Week The Weight Of Your Love via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie