3FM nieuws

Adele in 2011 meest gedraaid op de radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele in 2011 meest gedraaid op de radio

Adele's single 'Set Fire To The Rain' was afgelopen jaar bijna 4100 keer te horen op de Nederlandse landelijke radiostations.

2011 was absoluut het jaar van Adele. Haar tweede album 21 verscheen aan het begin van dat jaar en stond weken lang wereldwijd op nummer 1 in de lijsten. En de Britse zangeres overheerste niet alleen de hitlijsten, maar ook de Nederlandse radiostations blijkt uit Airplay Top 100 van SoundAware.

Adele op 1, 2 en 11 in Airplay Top 100

In die lijst staan de honderd meest gedraaide platen op de nationale publieke en commerciele radiostations in ons land. Adele is maar liefst drie keer in die lijst terug te vinden. Haar single ‘Set Fire To The Rain’ is bijna 4100 keer gedraaid en staat daarmee op 1. Ook op nummer 2 staat Adele weer, met ‘Rolling In The Deep’ en op nummer 11 staat haar hit ‘Someone Like You’.

Adele in 2012

Of 2012 ook het jaar van Adele gaat worden is nog maar de vraag. Ze moet het sinds een paar maanden rustig aan doen, tot haar stem beter is en uit de laatste berichten blijkt dat het haar wel goed bevalt. Ze is niet van plan om de komende twee tot drie jaar met een nieuw album te komen.

>> Lees meer over de ingelaste pauze van Adele

Ster advertentie
Ster advertentie