3FM nieuws

Hippiefestival bluft met komst Lenny Kravitz: "Hij heeft niet gezegd dat ie niet komt, toch?"

  1. Nieuwschevron right
  2. Hippiefestival bluft met komst Lenny Kravitz: "Hij heeft niet gezegd dat ie niet komt, toch?"

Hoe zit het nou met die opmerkelijke boeking van Lenny Kravitz op een onbekend hippiefestival? Kralingen Stamping Ground kondigde een line-up met o.a. Lenny Kravitz aan zonder dat de artiesten contractueel vast waren gelegd. MOJO ontkende de komst van de Amerikaanse rocklegende stellig. In 3voor12 Radio vertelt festivaldirecteur Paul van Schaik dat hij het nu op een andere manier probeert.

(Foto: Ben Houdijk)

Lenny Kravitz op Kralingen Stamping Ground?

Waarom kondigt een nieuw festival, zonder ook maar een enkele bevestiging, zo'n grote naam aan? Festivaldirecteur Paul van Schaik legt uit hoe het besluit tot stand kwam: "

De uitdaging was om het festival in drie maanden te organiseren, net als het oorspronkelijke festival. Iedereen zegt: dat gaat niet, de industrie is zo ontwikkeld dat je bij een artiest anderhalf jaar van tevoren een boeking vast moet leggen. Dat wilde ik doorbreken. Ik heb aan MOJO gevraagd of ze het toch wilden proberen. Dat zou lastig worden. Volgens MOJO had ik dat anderhalf jaar geleden moeten vragen. Toen is iemand bij MOJO aan de slag gegaan en een week later belde ik weer. Het liep, dus ik dacht, dan kan ik die ticketsale wel aanzetten. Eigenlijk een beetje om ze op te jutten. Toen had ik niet verwacht dat er zo’n massale verontwaardiging zou ontstaan. Neem bijvoorbeeld Lowlands, dan kopen mensen blind een kaartje zonder dat de heel line-up bekend is."



Lees het hele verhaal en de reactie van MOJO Concerts (de boeker van Lenny Kravitz) op 3voor12.
Ster advertentie
Ster advertentie