3FM nieuws

Jan Smeets boos op Rock Werchter baas

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Smeets boos op Rock Werchter baas

Pinkpop baas Jan Smeets is boos op zijn Rock Werchter evenknie, die Metallica boekte voor Werchter Boutique op 27 mei.

Herman Schueremans heeft volgens Jan Smeets achter zijn rug om Metallica geboekt voor het eendaags festival Werchter Boutique, terwijl Smeets ook nog met de band aan het onderhandelen was.

Werchter Boutique vs Pinkpop

Werchter Boutique, een variant op Rock Werchter, vindt dit jaar op zondag 27 mei plaats. Tegelijkertijd met Pinkpop dus. En alsof dat nog niet genoeg was heeft Schueremans ook nog een erg grote naam op zijn festival gezet die Smeets ook graag op Pinkpop had zien staan.

Geen Metallica op Pinkpop 2012

"Schueremans heeft Metallica naar België gehaald, terwijl ik nog aan het onderhandelen was met de groep om op Pinkpop te spelen. Dat vind ik op zijn minst 'curieus'. Bovendien begrijp ik niet waarom Werchter Boutique op dezelfde dag moet plaatsvinden als mijn festival? In de 43 jaar dat ik in het vak zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Voor het eerst word ik in mijn heilige pinksterweekend bekampt", zei Smeets in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Pinkpop trekt jaarlijks 190.000 bezoekers waarvan normaal gesproken ongeveer 6.000 Belgen. Dit jaar is dat aantal gehalveerd en volgens Jan Smeets komt dit door Werchter Boutique.

Genieten van Pinkpop

Maar ook al staat Metallica dit jaar niet op Pinkpop, de line-up is nog steeds top! Je kunt het Pinksterweekend namelijk in het zonnetje genieten van bands als Linkin Park, Bruce Springsteen & The E-Street Band, Mumford & Sons en nog véél meer. Blijf jij om wat voor reden dan ook thuis? Blijf dan via @3fmfestival op de hoogte van alle uitzendingen rondom Pinkpop.

>> Meer info over Pinkpop

Lees verder op http://go.3fm.nl/festivals-pinkpop/nieuws-detail/1928/Jan-Smeets-boos-op-Rock-Werchter-baas

Ster advertentie
Ster advertentie