3FM nieuws

Stekkers eruit bij Fabchannel

  1. Nieuwschevron right
  2. Stekkers eruit bij Fabchannel
Fabchannel.com, online concertzender, moet het bijltje erbij neerleggen vanwege de slechte economische toestanden.
Het businessmodel van Fabchannel werd mogelijk gemaakt door internationale uitzendrechten en internationale reclame- en sponsorinkomsten. Nu de inkomsten teruglopen heeft Fabchannel.com laten weten niet verder te kunnen met de activiteiten.

Internationaal

In 2007 richtte de zender zich volledig op het vergroten van het internationale publieksbereik. Het afgelopen jaar introduceerde Fabchannel.com video commercials en werkte de online zender samen met nieuwssites als nu.nl en spiegel.de. Ook werd getekend voor een samenwerking met Universal Music Group.

Teruglopende inkomsten

Helaas werd het de laatste maanden steeds moeilijker om de doelen te realiseren. Tegenvallende kijkcijfers doordat de site geen toestemming kreeg van platenlabels voor concertregistraties, plus verwachtte inkomstenvermindering door terugloop van advertenties zijn de oorzaak.

Vrijdag de 13e

Verandering in dit doemscenario verwachten de directie en aandeelhouders niet de komende jaren en dus gaan de stekkers eruit, en wel op vrijdag 13 maart. Mocht je dus nog snel een concertje van bijvoorbeeld Amy Macdonald, Elbow of Emiliana Torrini willen zien, haast je dan!

>> Ga naar Fabchannel.com
Ster advertentie
Ster advertentie