3FM nieuws

Er is hoop voor One Direction-fans

  1. Nieuwschevron right
  2. Er is hoop voor One Direction-fans

Ben jij fan van One Direction en vind je het ook verschrikkelijk dat die veel te lekkere Zayn uit de band gestapt is? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Mooie kans

Stel je voor: je hebt de kans om één van de meest gerespecteerde wetenschappers van dit moment een vraag te stellen. Wat zou je dan vragen? Je zou dan iets kunnen checken over het ontstaan van het heelal, de relatie tussen de wet van massabehoud en de uitdijingstheorie van de ruimte of wat de vondst van de het Higgs-deeltje voor ons gaat betekenen. Maar dat zijn natuurlijk allemaal maar onbelangrijke zaken, er is maar één vraag die er echt toe doet:

"What do you think is the cosmological effect of Zayn leaving One Direction and consequently breaking the hearts of millions of teenage girls across the world?"

Die vraag stelde een meisje in Sydney in een volle zaal aan professor, wetenschapper en all-round briljante geest Stephen Hawking. De wereld is niet meer hetzelfde sinds Zayn uit One Direction gestapt is. Met miljoenen gebroken hartjes van meisjes die al in katzwijm vallen door de lok van Zayns haar is het natuurlijk ook echt wel een dingetje. Meisje over de hele wereld waren gebroken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Domme vraag?

Maar om nou iemand als Stephen Hawking daar mee te vermoeien is misschien wel een tikkie overdreven. Terwijl de zaal een beetje giechelig doet als de vraag voorgelezen wordt, blijft het aan Hawkings kant even stil. En dat begint hij: "Eindelijk een interessante vraag".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wait, wut?

Voor iedereen die net zoals wij niet een achtergrond in de natuurkunde, wiskunde of kosmologie heeft, even een snelle samenvatting van wat Stephen Hawking eigenlijk zegt. Hij heeft dus een theorie dat er meerdere universums zijn. Er zijn dus een soort kopieën van onze wereld, die ongeveer hetzelfde zijn, maar waarin dingen net anders lopen. Zo kan het dus zomaar zijn dat ergens in een ander universum Zayn gewoon nog onderdeel van One Direction is. Of nog beter: dat jij met hem getrouwd bent.

Troost

Dus, de volgende keer dat je huilend op de bank ligt omdat Zayn zijn haar afgeschoren heeft of omdat Harry Styles een nieuwe chick heeft, hoef je alleen maar te bedenken dat ergens, in dat oneindige heelal een kopie van jou bestaat die 's avonds kopjes thee met One Direction drinkt. Als dat geen troostvolle gedachte is, weten we het ook niet meer. Toppie!

Ster advertentie
Ster advertentie