3FM nieuws

Cat Stevens vergeeft Coldplay

  1. Nieuwschevron right
  2. Cat Stevens vergeeft Coldplay
Het hele gebeuren rondom de beschuldigingen dat Coldplay een song van Cat Stevens zou hebben gejat, is uiteindelijk met een sisser afgelopen. Zanger Cat Stevens ziet het voor deze keer door de vingers.
De singer/songwriter houdt wel vol dat Coldplay gebruik heeft gemaakt van zijn liedje ‘Foreigner Suite’ voor hun grote hit 'Viva la Vida', maar hij kan er wel mee leven en zal er verder geen slapeloze nachten aan over houden.

Niet expres

''Ze hebben mijn song gekopieerd, maar ik geloof niet dat ze het expres hebben gedaan. Ik heb zelf ook gekopieerd zonder me ervan bewust te zijn. Ik schrijf een goeie melodie op en dan besef ik dat ik al eerder zoiets heb bedacht.'' (www.nu.nl)

Yusuf Islam

Cat Stevens gaat niet langer door het leven als Cat, maar heeft zich bekeerd tot het moslimgeloof en luistert nu naar Yusuf Islam. Hij verklaarde al eerder dat Chris Martin en co delen van zijn song hadden gepikt. Yusuf is er verder niet boos om en het lijkt hem zelfs leuk om de band te ontmoeten en een bakkie thee met ze te leuten.

Joe Satriani

Joe Satriani was Yusuf Islam al voor en had Coldplay om dezelfde reden aangeklaagd. Hij beweerde dat de band originele en substantiele delen gebruikt heeft van zijn muziek voor de enorme hit 'Viva la Vida'.


>> Lees hier meer over Coldplay


Luister zelf of Coldplay het nummer heeft gebruikt. Wat vind jij?

Ster advertentie
Ster advertentie