3FM nieuws

New Eyes van Clean Bandit is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. New Eyes van Clean Bandit is 3FM Album van de Week

Het debuutalbum New Eyes van Clean Bandit, met daarop ook de track 'Rather Be', is 3FM Album van de week.

Clean Bandit breekt in Nederland door met de ex-3FM Megahit 'Rather Be', waarop ook de Britse zangeres Jess Glynne meezingt. Zelf omschrijft Clean Bandit hun sound als 'fusion music' gemixt met een electronische stijl van deephouse en klassieke invloeden. Dat blijkt ook uit de track ’Mozart's House’ waarin een sample van Mozart in zit.

>> Win 3FM Album van de Week: New Eyes

Ontmoeting van bandleden

De bandleden van Clean Bandit leren elkaar kennen tijdens hun studie op de Universiteit van Cambridge, en in 2009 vormen ze dan officieel de band na veel met elkaar geoefend te hebben in repetitieruimtes. Het nummer 'Mozart's House' is een van de eerste tracks die ontstaan als Clean Bandit, wanneer bandlid Grace Chatto op de cello iets speelt. Er wordt een beat omheen gebouwd en de basis van het nummer is geboren.

New Eyes

Op het album New Eyes staan dertien tracks die veelal uptempo zijn en een gevoel van deephouse oproepen, maar ook iets van de Engelse 2-Step sound lijkt erin verwerkt.

Russische bandnaam

De naam Clean Bandit word bedacht door bandleden Grace Chatto en Jack Patterson die een tijdje in Rusland wonen. Zij vertalen de woorden ‘Clean Bandit’ vanuit het Russisch wat gelijk is aan het Engelse 'complete bastard' of 'utter rascal'.

Beluister 3FM Album van de Week: New Eyes op Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie