3FM nieuws

Erykah Badu bekritiseerd om optreden voor koning Swaziland

  1. Nieuwschevron right
  2. Erykah Badu bekritiseerd om optreden voor koning Swaziland

Soulzangeres Erykah Badu ligt onder vuur van een mensenrechtenorganisatie omdat ze heeft opgetreden op het verjaardagsfeestje van koning Mswati III.

Erykah Badu heeft 'Happy Birthday' gezongen voor koning Mswati III. Een aardig gebaar, maar het optreden heeft een vieze nasmaak. Volgens Alex Gladstein van Human Rights Foundation is Mswati III geen koninkje die onschuldig kaarsjes uitblaast.

Human Rights Foundation wil uitleg van Erykah Badu

Alex Gladstein van Human Rights Foundation vindt dat Erykah Badu aan iedereen uitleg verschuldigd is. Volgens hem leeft koning Mswati in grote luxe, terwijl de bevolking straatarm is. Daarnaast wordt zijn polygame levensstijl (een huwelijksvorm waarbij één persoon met twee of meerdere personen gehuwd is) veroordeeld. En hij wordt er ook nog van verdacht burgers te martelen en mensenrechten te schenden.

Het is niet de eerste keer dat Alex Gladstein uithaalt naar artiesten die optreden voor dubieuze politieke leiders. Hij bekritiseerde eerder al Jeniffer Lopez en Kanye West vanwege hun optredens in respectievelijk Kazachstan en Turkmenistan.

Erykah Badu verweert zich via Twitter

Erykah Badu laat op haar Twitter-account weten dat ze niet op de hoogte was van de reputatie van koning Mswati. Ook vindt ze dat ze onnodig hard aangepakt wordt voor haar misstap. "Ik ben een artiest met een groot hart, geen politieke activiste. Dat is niet mijn expertise," schrijft ze.

Erykah Badu neemt nieuw album op in Zuid-Afrika

Erykah Badu was in Zuid-Afrika om haar nieuwe album op te nemen toen ze door de bevriende juwelier Jacon Arabo werd gevraagd om een liedje voor de koning te zingen. Om die reden bracht ze het liedje 'Happy Birthday' ten gehore en overhandigde ze een cadeau.

Ster advertentie
Ster advertentie