3FM nieuws

Opa's en oma's zijn fan van Grandmaster Flash

  1. Nieuwschevron right
  2. Opa's en oma's zijn fan van Grandmaster Flash

Amerikaanse opa's en oma's groeten massaal als Grandmaster Flash. Huh?

Opa's en oma's op Facebook

Je kent dat wel: opa's en oma's op Facebook die de meest awkward berichten op aarde weten te posten. En dan uiteraard zonder punten, komma's of hoofdletters:

"dag lieve johan heb je dat meisje dat je leuk vond die ellen ofzo nog ontmoet en hebben jullie al verkering of kan dat nog niet ik heb een nieuwe computer maar snap niet zo goed hoe die werkt de buurvrouw maakt het goed heb kattenbrokjes gekocht voor mimi wanneer kom je weer omas gruttenpap eten groetjes oma"

of:

"hallo jongen hoe is het met je denk je wel aan je voetschimmelcreme als je komt logeren en neem ook je aambeienzalf weer mee anders mag je die van mij wel gebruiken"

Grandmaster Flash

In Amerika tillen de oudjes hun Facebook-avonturen naar een nieuw level. In plaats van "...love, grandma" plaatsen ze massaal "... love Grandmaster Flash". Dat heeft alles te maken met het nieuwe tagging-systeem van het sociale medium. Bij het intypen van het "Grandma" wordt het woord automatisch aangevuld tot "Grandmaster Flash". Het levert bijzonder grappige berichtjes op Facebook op.

Grootmeester Flash reageert

Grandmaster Flash is een van de eerste hiphop-pioniers. Al in de jaren '70 gebruikte hij samples van bestaande nummers om nieuwe muziek te maken. Zelf kan Grandmaster Flash trouwens wel lachen om de situatie die nu ontstaan is:

Ster advertentie
Ster advertentie