3FM nieuws
NTR

Caroline Polachek bij Vera On Track over haar nieuwe ‘scorny’ plaat

foto: Vera On Track
  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline Polachek bij Vera On Track over haar nieuwe ‘scorny’ plaat

Amerikaanse artiest Caroline Polachek sprak met 3FM-dj Vera Siemons over haar nieuwe plaat Desire, I Want To Turn Into You, wat een nummer ‘scorny’ maakt en de samenwerking met Grimes en Dido.

Chairlift

Caroline Polachek is niet nieuw in muziekland. Je kent haar misschien van de zeroes-hit ‘Bruises’ van het synthpop duo Chairlift. Of van het dansje van 'So Hot You're Hurting My Feelings', dat twee jaar geleden viraal ging op TikTok.

Desire, I Want To Turn Into You

Nu is ze terug met haar tweede plaat Desire, I Want To Turn Into You. De titel van het album heeft vele betekenissen. Enerzijds wil Caroline zelf het concept ‘verlangen’ zijn. Anderzijds is ze zo geobsedeerd met iemand dat ze zelf de persoon waar ze van houdt, wil zijn. Maar het gaat ook gewoon over door iemand vastgehouden willen worden.

Scorny

Caroline combineert de meest uiteenlopende genres. Ze mengt moeiteloos hyperpop met flamenco dancehall en breakbeat. Zelf noemt ze haar muziek ‘scorny’, een samentrekking van scary en horny. “It’s a flavor in my life that I’ve never put in to music.”

Dido en Grimes

Voor het nummer ‘Fly To Me’ werkte Caroline samen met Grimes en Dido. Grimes kende ze al jaren, dus die samenwerking zat er al een tijdje aan te komen, maar voor Dido pakte Caroline het heel old school aan. Ze schreef ze een brief. Het werkte, want een paar dagen later waren ze al aan het FaceTimen.

Check hier het volledige interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Caroline Polachek staat op vrijdag 9 juni op Best Kept Secret.

Ster advertentie
Ster advertentie