3FM nieuws
NTR

Library Card laat niets heel van de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Library Card laat niets heel van de 3FM Live Box

3FM zit middenin de Eurosonic Noorderslag voorpret. Eén van de bands waar wij naar uitkijken in Groningen is Library Card. De groep laat de 3FM Live Box uit hun voegen springen en vertelt bij 3FM-dj Vera over de Rotterdamse muziekscene.

In aanloop naar hun show op Noorderslag deze zaterdag, stelt Library Card zich eerst even voor bij Vera On Track. Ze worden nu al een van de spannendste Nederlandse post-punkbands van het moment genoemd, maar het begon allemaal met een Instagram-post van zangeres Lot. "Ik luister veel naar Black Country, New Road. Wil er iemand met mij dit soort muziek maken?”, schreef ze. En daar reageerden gitarist Mitchell en bassist Kat volmondig ‘ja’ op. Later kwam ook Emre er als drummer erbij. Mitchell haalt invloeden uit de band Life Without Buildings. Lot houdt enorm van de de poëzie van Anne Clark.

Het is voor sommigen geen verrassing dat Library Card elkaar in Rotterdam heeft gevonden. "Er spelen heel veel mensen in dezelfde bands. Als er shows zijn, gaat iedereen erheen. Het voelt heel met elkaar verbonden.", vertelt Lot. “Ik heb heel veel zin in Noorderslag en vooral gewoon in Groningen zijn met vrienden, want dat is altijd een feestje.”

Library Card speelt zaterdag op Eurosonic Noorderslag. De band staat dit jaar ook op Best Kept Secret, Motel Mozaique en SXSW in de VS.

Bekijk het gesprek met Library Card en Noorderslag-programmeur Joey Ruchtie hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk de sessie van Library Card in de Live Box hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie