3FM nieuws

Carice van Houten te horen op album Wu-Tang Clan

  1. Nieuwschevron right
  2. Carice van Houten te horen op album Wu-Tang Clan

"Wat hebben Cher, Redman, FC Barcelona en ik gemeen?" twitterde Carice dinsdag 3 maart. Het antwoord: zij zijn te horen op het nieuwe album van Wu-Tang Clan.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Wu-Tang Clan heeft zes jaar gewerkt aan een nieuwe plaat, waarvan maar één exemplaar wordt uitgebracht. Op de cd, die Once Upon A Time In Shaolin heet, staan 31 nummers. En onze eigen Carice van Houten is dus kort te horen in een van die nummers.

Van nikkel en zilver

De albumhoes is met de hand gemaakt van nikkel en zilver. Yahya, een Brits-Marokkaanse kunstenaar, is verantwoordelijk voor de creatieve hoes. De toekomstige eigenaar van het kunstwerk krijgt daar ook de handgeschreven songteksten bij. Waar dit bijzondere album nu ligt? In een kluis in Marokko. Wu-Tang Clan verwacht dat de cd miljoenen gaat opleveren.

Geen digitale versie

Het idee is om Once Upon A Time In Shaolin in verschillende musea over heel de wereld te presenteren. Alleen onder streng toezicht mag je het album beluisteren. Uiteindelijk zal de cd geveild worden. De auteursrechten verlopen pas na 88 jaar. Daarna mag de toekomstige eigenaar de plaat verspreiden. Als het dan nog bestaat, want er is geen digitale versie.

Waarom maar één?

Waarom de Amerikaanse hiphop-formatie kiest voor zo'n concept? "In plaats van de meeste platen, proberen wij de minste te verkopen." zei rapper Cilvaringz, die in het echt Tarik Azzougarh heet en uit Nederland komt, maandagavond 2 maart tijdens de perspresentatie in New York. Bandlid RZA voegde daar aan toe: "Dingen hebben een waarde wanneer ze zeldzaam zijn."

3voor12 interviewde in mei 2014 Cilvaringz al over het unieke album. Lees dat interview hier.

Wu-Tang Clan - 'Gravel Pit'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie