3FM nieuws

The Whitest Boy Alive stopt ermee

  1. Nieuwschevron right
  2. The Whitest Boy Alive stopt ermee

In een bericht op de Facebook-pagina laat The Whitest Boy Alive weten dat de band uit elkaar gaat.

The Whitest Boy Alive is niet meer. De formatie rondt de Noorse muzikant en zanger Erlend Øye stopt er na elf jaar mee.

The Whitest Boy Alive in een Gouden Kooi

In een kort bericht op Facebook meldt de band dat het afgelopen is: "Dear Fans. We are no longer composing or playing together as The Whitest Boy Alive. The Rules we made for ourself became a Golden Cage. Thanks for all the support and love we have received during the years." De woorden Golden Cage en The Rules zijn een verwijzing naar twee van hun liedjes, maar er wordt verder niet uitgelegd wat ermee bedoeld wordt. Wel bedankt The Whitest Boy Alive een hoop mensen, festivals en collega-artiesten in het bericht.

'1517'

The Whitest Boy Alive ontstond in 2003 in Berlijn. In eerste instantie maakte de groep vooral elektronische muziek, maar schoof langzaam op richting de indiepop. De band scoorde in 2006 een hitje met 'Burning' en in 2009 was The Whitest Boy Alive veel op 3FM te horen met '1517'. Sindsdien heeft de band geen nieuwe platen meer gemaakt. Wel stond The Whitest Boy Alive in 2012 nog op Lowlands.

Frontman Erlend Øye stort zich al eentijdje op zijn solocarrière. Zo stond hij in april 2014 nog op Motel Mozaique in Rotterdam. Of dat iets te maken heeft het het uit elkaar gaan van The Whitest Boy Alive is niet duidelijk.

The Whitest Boys Alive live in Prague

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie