3FM nieuws

In de film Bohemian Rhapsody is Freddie Mercury weer even springlevend

  1. Nieuwschevron right
  2. In de film Bohemian Rhapsody is Freddie Mercury weer even springlevend

Stan (23 jaar, redacteur 3FM): Van jongs af aan zing en dans ik op de hits van Queen. Geen stofzuiger is veilig als ik 'I Want To Break Free' op heb staan en vanaf de eerste seconde van 'Radio GaGa' dans ik zo energiek dat elke cardioloog ervan zou schrikken. Mijn verwachtingen van de film zijn hoog. Samen met mijn moeder ben ik aanwezig bij de première in Amsterdam.

BOHEMIAN RHAPSODY

Buiten is het koud en het regent. Het treurige straatbeeld verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer wij aankomen bij Pathè Tuschinski. Nepsnorren, witte hempjes en strakke broeken. Opvallend veel mensen hebben zich getransformeerd in de bandleden van Queen. Wat nog meer opvalt is dat er veel jonge mensen aanwezig zijn, en daarmee lijkt Queen nog springlevend te zijn. De muzikale biopic vertelt het levensverhaal van zanger Freddie Mercury en de opkomst van de band Queen.

MEEZINGEN IN JE BIOSCOOPSTOEL

Natuurlijk hoor je in de film alle pareltjes van Queen. De grootste hit, 'Bohemian Rhapsody', is niet zonder moeite zo gigantisch geworden. De manager vindt het lied vreemd en hij wil het niet uitbrengen. Queen is Queen en de band trekt zijn eigen plan. Door alle goede muziek is de sfeer in de zaal top. De meneer met de neppe snor naast mij wiebelt met zijn benen op 'We Will Rock You' en ik zing (lees: schreeuw) de verkouden versie van 'Radio Gaga'. Ik daag je uit om stil te blijven zitten tijdens de film!

FREDDIE, FREDDIE EN NOG EENS FREDDIE

Feesten, flessen drank, drugs en veel seks. Frontman Freddie Mercury heeft een wilder leven gehad dan alle inwoners van Nederland. Helaas geeft 'Bohemian Rhapsody' je maar een tipje van de sluier van het buitensporige leven van Freddie. Maar met een beetje fantasie kun je wel een voorstelling maken over alle extravagante feesten. Het rocksterren bestaan kent ook een keerzijde. In de film zie je eenzame rockster die veel aandacht zoekt bij The Love Of His Life.

'Bohemian Rhapsody' heeft humor, muzikale hoogtepunten én een sterk verhaal. Daardoor heeft het zeker mijn hoge verwachtingen waargemaakt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar 'Bohemian Rhapsody'? Doe alvast een flamboyante bontjas aan en pak je pilotenzonnebril uit de kast want 'Bohemian Rhapsody' is vanaf 1 november 2018 in de Nederlandse bioscopen te bewonderen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kom in actie voor 3FM Serious Request: Lifeline

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar doen we dat voor drie thema's: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

In de week voor kerst (18-24 december) lopen drie teams met twee 3FM-dj's vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan lopend door Nederland om op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, het hoofdkwartier van de actie. Wil je meer weten of zelf in actie komen? Klik dan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie