3FM nieuws

Foo Fighters-drummer Hawkins: "U2-album klinkt als een scheet"

  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters-drummer Hawkins: "U2-album klinkt als een scheet"

Hoe klinkt het laatste album van U2? Taylor Hawkins, drummer van Foo Fighters, vindt het als een scheet klinken.

(fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins is niet erg enthousiast over het laatste album van U2, Songs Of Innocence. Hij vindt dat de plaat als een scheet klinkt, vertelt hij aan The Music.

Scheet

Taylor heeft één keer naar het album geluisterd, maar heeft er wel al een duidelijke mening over: "Het klinkt gewoon een beetje als een scheet wanneer je er naar luistert." Hij voegt er aan toe: "Wat is er met U2 gebeurd, man? Ik denk dat mensen er niet meer zo van in de ban zijn."

Big Brother-gevoel

Bij Taylor roept de actie van U2 een Big Brother-gevoel op: "Ik bedoel, ik denk dat ze waarschijnlijk dachten dat het een geweldig idee was: 'Hier is de deal: iedereen die een iPhone heeft krijgt je plaat! En ze krijgen het gratis!' En zij dachten waarschijnlijk: Nou dat is pretty awesome! Maar ze hebben geen rekening gehouden met het Big Brother-gevoel dat ermee samengaat."

Sonic Highways

Foo Fighters brachten op 10 november hun nieuwe album Sonic Highways uit. De plaat werd uitgeroepen tot 3FM Album van de Week en het nummer 'Congregation' werd 3FM Megahit. Bij Sonic Highways hoort de gelijknamige documentaire van de rockband waarin het hele opname-proces van de plaat gevolgd wordt. 3voor12 had een exclusief interview met frontman Dave Grohl over die documentaire en het album. Beluister hier fragmenten van het gesprek.

>> Meer weten over Foo Fighters? Check de MetMichiel-special over de band.

Ster advertentie
Ster advertentie