3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: schijt negativiteit

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: schijt negativiteit

Het gat dat Peter Heerschop heeft achtergelaten, wordt opgevuld door niemand minder dan Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner. Iedere dinsdag komt Nellie met een radiocolumn, die het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Schijt negativiteit

Lieve Peter - 17 januari 2023,

Terwijl heel de wereld gister last had van Blue Monday, hakte de ondraaglijke zwaarte van het bestaan er bij mij afgelopen zondag al in. Dat is wonderbaarlijk. Zelfs mijn vriend zal zuchtend beamen dat hoe hard hij zijn best ook doet, ik nooit de eerste ben. Dat ik nu als eerste aan de finish kwam in het land der depressieven, maakt me dan ook lichtelijk trots. Ben ik dan toch nog ergens goed in dit jaar, want zelfs genomineerd worden voor een radioring is voor mij te hoog gegrepen.

Gelukkig bewijst Rutte dat de hoeveelheid stemmen niks te maken heeft met je vakbekwaamheid. Geintje Eddy, gelukkig zit er in ieder geval nog één homo tussen het gros van witte cis mannen dat het radio landschap heet. Had Merol toch een punt. Al maak je ons iets wat ouder wordende Ed waarschijnlijk blijer met een gouden cockring deze dagen.

Als je het nieuws van afgelopen jaar een beetje gevolgd hebt, is het bijzonder dat we ons slechts één dag per jaar door het drek van negatieve zwartgallige gevoelens wurmen. Naarstig zoeken we naar tegengif tegen negativiteit in het sombere nieuws landschap. Zelfs onze Martijn Middel van NOS op 3 gooit er tegenwoordig vaak een krolse specht of lamme beer tegenaan, zodat hij zichzelf niet hoeft te verdoven met wat downers tegen het ondraaglijk wereldnieuws dat hij elke half uur weer de wereld in smijt.

Nieuws lezen als je al wat minder goed in je vel zit, is als Famke Louise die zich laat roasten op Comedy Central. Famke wordt onder menig post al kapot gemaakt door iq-loze haatzaaiers. Maar alsof dat niet genoeg is, laat zij zich ook nog vrijwillig kleineren door over het paard getilde semi bekende Nederlanders.

Dat is als je teentje tegen de rand van het bed stoten en daarna vragen of iemand er nog even met een naaldhak op wil gaan stampen. Laten we het erop houden dat in onze hersenen het gebied waar pijn en genot worden beleefd heel dicht bij elkaar liggen. Geen genot te vinden, dan maar pijn.

Ik begrijp wel waarom het de slechtst bekeken aflevering van de Roast tot nu toe is. Roasten is geen grappig geintje in een liefdevolle samenleving meer, het is het equivalent van Algemeen Beschaafd Nederlands geworden. We zien, ruiken, horen, proeven het de hele dag door. Waarom zou je er nog een uurtje voor gaan zitten? Alsof een pornoster na het werk nog even naar Pornhub zou gaan kijken om de dag zo lekker van zich af te laten glijden.

Advocaat Gerald Roethof en Op1 presentatrices Nastasja Gibbs en Nadia Moussaid zeggen ja op een politie uitnodiging voor een training met een stroomstootwapen. Ik zou graag zien dat zo’n stroomstoot live bij Op1 wordt uitgevoerd op Andrew Tate aanhanger Mees Wijnants. Dan worden roasts pas weer echt leuk om naar te kijken.

Maar Mees, zijn wij dan een slecht persoon? Want hoe erger jij het vindt, des te meer wij er van genieten. Wij houden ervan hoe erg jij die stroomstoot haat. Het wind ons op. Waarom zijn wij zo? Heb je weleens zo erg buikpijn gehad, dat je met geknepen billetjes nog net het toilet haalde? Zodra de diaree uit het lichaam in de pot is verdwenen, ontpopt zich een gelukzalig gevoel in je lichaam. Het heeft zich ontdaan van alle shit dat zich jaren heeft opgekropt.

Ik hoop dat Blue Monday werkt als deze diarree. Een dag per jaar mogen we alles eruit schijten, zodat we de rest van het jaar allemaal naar roosjes ruiken.

Ster advertentie
Ster advertentie